Linkovi

Napadi u Damasku


Snimak poprišta današnjeg napada u Damasku koji je objavila državna agencija SANA
Snimak poprišta današnjeg napada u Damasku koji je objavila državna agencija SANA

Sirijski aktivisti za ljudska prava saopštili su da je danas u Damasku ubijen jedan obaveštajni funkcioner, dok je u odvojenom bombaškom napadu ranjeno troje ljudi.

Do napada je došlo u jeku strahovanja da se 13-mesečni konflikt sve više militarizuje uprkos neprekidnim diplomatskim nastojanjima da se nesigurni prekid vatre učvrsti. Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, saopštila je Glasu Amerike da je pomenuti funkcioner ubijen rano jutros, u četvrti Barzeh, ali nije iznela nikakve pojedinosti.

U međuvremenu, pobunjenici protiv režima predsednika Bbašara al-Asada pojačali su napade na vojne ciljeve i pripadnike snaga bezbednosti, od kojih su neki ubijeni u svojim automobilima kojima su se vozili na posao. Do najnovijih napada došlo je dok je jedan posmatrački tim Ujedinjenih nacija obilazio nemirno predgrađe Damaska, Dumu.

Aktivisti i video snimatelji-amateri izveštavaju o granatiranjima i puščanoj vatri u tom području, dan pošto je 55 ljudi ubijeno širom Sirije - pretežno u Hami, gradu koji su samo dan ranije posetili posmatrači Ujedinjenih nacija.

XS
SM
MD
LG