Linkovi

17 ekstremista ubijeno u Pakistanu


17 ekstremista ubijeno u Pakistanu
17 ekstremista ubijeno u Pakistanu

Obaveštajni funkcioneri u Pakistanu kažu da je u tri napada američkih bespilotnih letelica, u severozapadnom plemenskom području, ubijeno najmanje 17 ekstremista.

Sva tri današnja napada dogodila su se u Južnom Vaziristanu, blizu avganistanske granice. Funkcioneri kažu da su rakete pogodile jedan kompleks kuća, jednu muslimansku versku školu i jedno vozilo, nedaleko od glavnog grada Vane. Prema navodima, među poginulima ima i stranih ekstremista.

Današnji napadi dogodili su se samo nekoliko dana posle pogibije istaknutog operativca Al-Kaide, Ilijasa Kašmirija, takođe u napadu američke bespilotne letelice.

Sjedinjene Države su pojačale svoje napade iz vazduha posle ubistva vođe Al-Kaide, Osame bin Ladena, koga su likvidirali pripadnici američkih specijalnih snaga, 2. maja u pakistanskom gradu Abotabadu.

Američki funkcioneri nikada nisu javno priznali upotrebu bespilotnih letelica u Pakistanu, ali su to učinili u privatnim izjavama raznim medijima.

Pakistanski lideri javno protestuju protiv tih napada kao kršenja suvereniteta zemlje ali veruje se da pakistanska obaveštajna služba dostavlja Sjedinjenim Državama informacije za vršenje tih napada.

XS
SM
MD
LG