Linkovi

Uspešan oporavak kongresmenke Gifords


Lekari su ohrabreni tokom oporavka Gejbriel Gifords.

Kongresmenka Gabrijel Gifords, koja je prošle subote upucana u glavu, nastavlja da pokazuje znake oporavka, navode odgovorni lekari. U međuvremenu je sahranjen federalni sudija Džon Rol, koji je jedan od šestoro poginulih u pucanjavi u Arizoni.

Neurohirurg Majkl Lemol izjavio je da kongresmenka Gifords sve češće otvara oči i da su joj ekstremiteti sve pokretljiviji. On je dodao da su lekari „veoma ohrabreni“ činjenicom da Gifords nastavlja da čini prave korake u dobrom smeru.

Stotine ljudi su se okupili na sahrani 63-ogodišnjeg Džona Rola, koji je postavljen na mesto federalnog sudije 1991. godine za vreme administracije predsednika Džordža Buša starijeg. Rol je u prošlosti primio nekoliko pretnji smrću zbog presude koju je doneo u korist ilegalnih imigranata čime im je dozvoljeno da nastave sa kontroverznim slučajem protiv jednog farmera. Sahrana je obavljena u istoj crkvi u kojoj je juče sahranjena najmlađa žrtva subotnje pucnjave, 9-ogodišnja Tejlor Grin.

Optuženi Džered Lofner, za koga policija i mediji tvrde da je mentalno nestabilan, nalazi se u pritvoru i ukoliko bude bio proglašen krivim mogao bi da se suoči sa smrtnom kaznom.

XS
SM
MD
LG