Linkovi

Porota u Mičigenu: Dokument nađen u kauču Arete Frenklin - validan testament


ARHIVA - Areta Frenklin u Filadelfiji, 26. jula 2010. (Foto: AP/Matt Rourke)

Dokument koji je rukom napisala pevačica Areta Frenklin, pronađen u njenom kauču posle njene smrti 2018. godine, validan je testament prema zakonu Mičigena, zaključila je porota na kraju sudskog procesa koji je izazvao razdor među sinovima "kraljice soula".

Advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina su tvrdili da dokument napisan 2014. godine ima prednost nad testamentom iz 2010. koji je otkriven skoro u isto vreme, u zaključanom ormanu u kući Arete Frenklin u predgrađu Detroita.

Kekalf i Edvard su se bili udružili protiv svog brata Teda Vajta II, koji je tvrdio da je validan testament iz 2010, čuvan pod ključem, i da je taj dokument mnogo važniji od papira pronađenih u kauču.

Porota je zaključila da je verziju iz 2014. potpisala lično Areta Frenklin, koja je u slovo A unela "smajlija". Posle kratkog suđenja koje je počelo u ponedeljak, porota je slučaj razmatrala manje od sat vremena. Kada je pročitana presuda, unuci Arete Frenklin su istupili iz prvog reda sedišta i zagrlili Kekalfa i Edvarda.

Areta Frenklin je decenijama bila globalna zvezda, poznata po hitovima "Think", "I Say a Little Prayer" i "Respect". Nije ostavila za sobom formalni, otkucani testament kada je preminula pre pet godina u 77-oj godini života.

Međutim, rukom pisana dokumenta, sa njenim ponekad nečitkim rukopisom, pojavila su se 2019. godine, kada je jedna od njenih nećaka pretražila kuću.

U završnom izlaganju, advokati Kekalfa i Edvarda Frenklina rekli su da činjenica da su dokumenta iz 2014. pronađena u svesci u jastucima kauča ne znači da su manje važni.

“Možete da uzmete testament i ostavite ga na stolu u kuhinji. To je i dalje vaš testament", rekao je advokat Čarls Mekelvi poroti.

Postoje razlike u verzijama testamenta iz 2010. i 2014. godine, iako oba dokumenta pokazuju da četvorica Aretinih sinova treba da podele prihod od njene muzike i autorskih prava. Prema testamentu iz 2014, Kekalf i njegova deca bi nasledili glavni dom njegove majke u Blumfild Hilsu, koji je u vreme njene smrti procenjen na 1,1 milion dolara, ali danas vredi mnogo više.

Četvrti sin Klarens živi u domu za osobe sa posebnim potrebama, pod starateljstvom, i nije učestvovao u suđenju.

XS
SM
MD
LG