Linkovi

Nova podvodna video kamera


Podvodna video kamera GoPro Hero3 može lako da se pričvrsti na ronilačku kapu
Podvodna video kamera GoPro Hero3 može lako da se pričvrsti na ronilačku kapu

Ljubitelji ronjenja dobili su kvalitetnu i relativno jeftinu podvodnu video kameru koja čak može da šalje snimke bežičnim putem

Video kamere tipa GoPro Hero već su poznate mnogim avanturistima širom sveta. Pričvršćene za kacigu, na grudima ili na jarbolu one se koriste za video snimanja u ekstremnim situacijama. Osnivač i generalni direktor kompanije GoPro, Nik Vudman, demonstrirao je najnoviju, vodonepropusnu verziju nazvanu Hero3.

„Ova kamera je vodonepropusna do dubine od 60 metara i mi ovde ronimo sa ajkulama, snimamo fantastičan video i uživamo u tome“, kaže Vudman.

Vudman kaže da je kamera Hero3 u crnoj verziji manja i lakša od ranijih modela, da daje bolju sliku u lošim svetlosnim uslovima i bolju rezoluciju.

„Ovo je najmanja, najsnažnija GoPro kamera do sada – 30 odsto manja i 25 odsto lakša od prethodne. Ima visoku rezoluciju snimajući 60 frejmova pri 1080 piksela i 120 frejmova pri 720 piksela“, kaže Vudman.

Vudman dodaje da pored toga Hero3 ima vaj-faj bežičnu vezu za slanje video snimaka i za daljinsku kontrolu kamere.

„Hero3 može da se kontroliše sa daljine od 183 metra, a ovaj upravljač može da kontroliše 50 kamera odjednom pa, ako cela porodica krene na skijanje, tata može da kontroliše kamere koje nose deca“, kaže Vudman.

Za neke će biti interesantno i to da Hero3 omogućava i drugima posmatraju snimke u realnom vremenu. U ranijim verzijama to je bilo moguće tek kada se snimanje prekine i video se prebaci u uređaj za reprodukciju.

„Ova kamera može da strimuje video ka bilo kom smartfonu ili tablet kompjuteru. Uz aplikaciju GoPro vaš smartfon ili tablet deluju kao daljinska komanda i na njima se vidi ono šta kamera vidi. Video može da se prebacuje u klaud, na veb, Jutjub, Fejsbuk i bilo koji drugi sličan sajt“, kaže Vudman.

GoPro kamere već su popularne među avanturistima i profesionalcima, ali Vudman se nada da će se sada za nju zainteresovati i drugi.

„Za nas je najuzbudljivije to što GoPro pomaže ljudima da zabeleže i sa drugima podele detalje iz svog života kao nikada ranije. Sada možete da sami zabeležite vaše najomiljenije doživljaje, bez obzira da li ronite, surfujete ili se igrate sa decom, uvek možete da imate GoPro pri sebi“, kaže Vudman.

GoPro Hero3 crna verzija već je u prodaji, a u Americi košta 400 dolara.m Uzbudljivi snimci koje su korisnici snimili ovim malim kamerama mogu da se vide na sajtu gopro.com.
XS
SM
MD
LG