Linkovi

Anatolij Antonov novi ambasador Rusije u SAD


Novi ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov
Novi ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov

Predsednik Rusije Vladimir Putin postavio je dosadašnjeg zamenika ministra spoljnih poslova Anatolija Antonova za novog ruskog ambasadora u SAD.

Antonov će zameniti Sergeja Kisljaka koji je bio ruski amabasador u Vašingtonu više od 9 godina.

Američko-ruski odnosi su pali na najnižu tačku od Hladnog rata pošto su američke obaveštajne agencije zaključile da se Moskva mešala u američke predsedničke izbore 2016. što Rusija negira.

Na konferenjciji za novinare u Moskvi, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov komentarisao je nedavnu odluku Sjedinjenih Država da ograniče usluge izdavanja viza u Rusiji nakon što je Moskva naložila Sjedinjenim Državama da znatno smanje broj diplomatskopg osoblja u Moskvi.

Imam utisak da oni koji su doneli ovu odluku u SAD pokušavaju da izazovu nezadovoljstvo medju ruskim gradjanima u vezi sa potezima ruskih vlasti. To je dobro poznata logika onih koji organizuju “obojene” revolucije i radi se, jasno, o inerciji iz Obamine administracije.

Specijalni tužilac Robert Maler vodi krivičnu istragu o tome da li je izborni štab predsednika Trampa bio u dosluhu sa Moskvom.

XS
SM
MD
LG