Linkovi

Ana u polufinalu Rolan Garosa!


Serbia's Ana Ivanovic clenches her fist after scoring a point as she plays Ukraine's Elina Svitolina during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament in Paris, France
Serbia's Ana Ivanovic clenches her fist after scoring a point as she plays Ukraine's Elina Svitolina during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament in Paris, France

Najbolja srpska teniserka ostvarila najveći uspeh na grand slem turnirima još od 2008, kada je osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske...

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, što joj je najveći uspeh na grand slem turnirima još do 2008. kada je takođe u Parizu osvojila do sada jedini trofej na jednom od četiri najveća turnira na svetu.

Ivanović je do polufinala Rolan Garosa došla prilično laganom i ubedljivom pobedom nad 20-godišnjom Ukrajinkom Elenom Svitolinom, koju je pre današnjeg duela pobeđivala već šest puta. Bilo je 6:3, i 6:2 za trenutno 7. teniserku sveta, koja će za plasman u treće finale "Frenč opena" igrati protiv 13. nositeljke - Lusi Safarove.

Čehinja je u drugom četvrtfinalu pobedila Španjolku Garbine Mugurusu - 7:6 i 6:3. Biće to deveti međusobni duel Ivanović i Safarove, a levoruka Čehinja vodi sa 5:3, uključujući i trijumf prošle godine na Rolan Garosu, u trećem kolu. Ivanović je pobedila u poslednjem duelu u Tokiju prošle jeseni i tako prekinula niz od pet uzastopnih trijumfa Safarove.

Desetog dana takmičenja odigrana su i dva muška četvrtfinala, a pobede su ostvarili Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je u tri seta elimnisao svog sunarodnika Rodžera Federera, i ljubimac domaće publike Žo-Vilfred Conga, koji je pobedio Japanca Keija Nišikorija, posle maratona u pet setova.

Conga je vodio 2:0, Nišikori stigao do izjednačenja, ali nije imao snage za potpuni preokret. Sutra se igraju preostala dva četvrtfinala u obe konkurencije, a u centru pažnje svakako će biti duel najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i branioca titule Španca Rafeala Nadala.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić završio je takmičenje u konkurecniji muških parova, pošto su njega i Poljaka Matkovskog u četvrtfinalu pobedila braća Brajan - 6:4, 6:7 i 6:4.

XS
SM
MD
LG