Linkovi

Ana Ivanović za Glas Amerike: Iskusnija i zrelija


Ana Ivanović za Glas Amerike: Iskusnija i zrelija
Ana Ivanović za Glas Amerike: Iskusnija i zrelija

U ekskluzivnom intervjuu za "Glas Amerike", jedna od najboljih svetskih teniserki, govori o tekućoj sezoni, planovima za povratak u Top 10, uspesima Novaka Đokovića i ostalih srpskih tenisera.

Više od tri godine pošto je dostigla prvo mesto na svetskoj rang-listi, Ana Ivanović sprema se da još jednom krene u pohod na sam vrh. Kako kaže, cilj je da sledeće godine pokuša da se vrati u Top 10, ali je veoma zadovoljna i dosadašnjim tokom sezone.

„Mislim da je za mene sezona počela kada sam oformila novi tim sa Najdželom i Skotom, zato što je to bila velika promena i osetila sam da je to nešto što mi jako prija i osetila sam da imamo jako dobru komunikaciju i velike ciljeve. Znači, imamo isti pogled na to u kom smeru moja karijera treba da se razvija, tako da mi je to donelo dosta mira i samopouzdanja u mojoj igri i mom nastupu. Od tada zaista naporno radim i vide se rezultati, što sigurno prija. Znam da imam još dosta da radim i dosta da napredujem, ali poslednjih par mečeva i nedelja rezultati su vidljivi“.

Na pitanje da li je prvo mesto na WTA rang-listi možda stiglo prerano, pošto je i sama više puta govorila da se sada oseća kao bolja igračica – Ana Ivanović kaže:

„Teško je reći. Ja mislim da svako ko postane broj jedan ili ko je broj jedan zaslužuje tu poziciju, jer jednostavno niko ti ne daje to mesto, nego sam moraš da zaslužiš. Moraš da dobiješ dosta mečeva, da osvajaš turnire da bi došao u priliku da budeš broj jedan na svetu, tako da ne mislim da je bilo prerano, ali smatram da sad imam mnogo više iskustva nego što sam tada imala i dosta zrelije pristupam situacijama. I ne uzimam ništa više zdravo za gotovo, kao što je možda u jednom periodu bio slučaj“.

Ana smatra da se njen kolega i dobar prijatelj Novak Đoković, koji ima jednu od najboljih sezona u istoriji muškog tenisa, znatno uspešnije nosi sa pritiskom koji donosi pozicija broj jedan.

„Mislim daje to stvarno savršeno i mislim da se on mnogo bolje s time suočava nego što sam ja. Naravno, dosta je drugačija situacija u ženskom i muškom tenisu, kod devojaka ... mi sve doživljavamo emotivnije, ali on se zaista sjajno nosi sa svim tim i sa svim pritiscima, jer nije lako ni doći u tu poziciju, a kamoli ostati. Novak međutim sve odrađuje rutinski, čak je danas pre meča kad sam krenula da se zagrevam, bio kod frizera ... Pitala sam ga 'zar si toliko opušten i siguran da se šišaš pred meč', a on samo kaže 'Šta ću'“.

Trenutno 17. teniserka sveta kaže da prati mečeve i ostalih muških kolega, koji ove godine igraju odlično i reprezentuju srpski tenis na najbolji mogući način.

„Zaista je lepo videti to. Eto žao mi je što je Viktor izgubio ranije, ali zaista super igra, dosta sam pratila njihove mečeve, Janko takođe, imali su zaista super sezonu. Nenad sa Lodrom ... krenulo im je, u početku je bilo privikavanje i sve to, ali zaista je lepo videti toliko naših predstavnika“.

Ana se raduje nastupu na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu, gde će igrati i u miksu sa Nenadom Zimonjićem.

„Na olimpijskim igrama, će sigurno biti zanimljivo. Olimpijada je posebno takmičenje i da nastupamo za Srbiju i da imamo šanse da uzmemo medalju. To je zaista sjajno“.

XS
SM
MD
LG