Linkovi

Osnovan Američko-srpski poslovni savet


Potpisivanje Memoranduma o osnivanju Američko-srpskog saveta
Potpisivanje Memoranduma o osnivanju Američko-srpskog saveta

Sjedinjene Američke Države i Srbija dele zajedničku ljubav prema brojnim stvarima, pored košarke koja prva pada na pamet, tu su i biznis kao i ideja da treba da radimo zajedno, rekao je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil nakon potpisivanja Memoranduma o formiranju Američko-srpskog poslovnog saveta, u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Potpisivanju je pristustvovao i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar.

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil
Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil

Hil je naveo da je nivo razmene usluga porastao toliko da je Amerika postala partner broj jedan kada je u pitanju taj vid razmene. Takođe je naveo da su mnogi američki poslovni ljudi zainteresovani da ispitaju kakvo je tržište u Srbiji.

Gabrijel Eskobar citirao je američkog predsednika Kalvina Kulidža koji je rekao da je biznis Amerike - biznis", te kako vidi su ekonomski odnose Amerike i Srbije inkubator, centar i katalizator koji bi mogli da povuku ceo region napred.

On navodi da bi to mogao da bude jedan od najvažnijih delova Evrope. Eskobar kaže da je srećan što ova inicijativa stavlja interese privatnog sektora u sam centar bilateralnih odnosa.

Proslava nakon potpisivanja Memoranduma o formiranju Američko-srpskog poslovnog saveta
Proslava nakon potpisivanja Memoranduma o formiranju Američko-srpskog poslovnog saveta

Ambasador Srbije u Americi Marko Đurić naveo je da formiranje poslovnog saveta znači početak novog poglavlja u ekonomskom partnerstvu dveju nacija. Sam Savet, navodi Đurić biće platforma za saradnju, razgovor, inovacije i otvaranje prilika za poslovanje ove strane. Dodao je da je Srbija, sa strateškim položajem na raskrsnici Evrope, idealna destinacija za investicije,

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić
Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić

koja ima obučenu i jaku radnu snagu, dobro radno zakonodavstvo kao i privrženost ekonomskim reformama.

On je istakao važnost Sjedinjenih Država kao ključnog ekonomskog partnera Srbije. "SAD je najveći strani direktni investitor u našu zemlju, a Savet će dalje unaprediti našu ekonomsku saradnju", naveo je Đurić.

XS
SM
MD
LG