Linkovi

Džoniju Depu 15, Amber Herd 2 miliona dolara odštete za klevetu


ARHIVA - Džoni Dep na suđenju u Virdžiniji, 27. maja 2022. (Foto: AP/Steve Helber, Pool)
ARHIVA - Džoni Dep na suđenju u Virdžiniji, 27. maja 2022. (Foto: AP/Steve Helber, Pool)

Porota u Virdžiniji presudila je da je glumica Amber Herd oklevetala bivšeg muža Džonija Depa posle šest nedalja veoma praćenog sudskog procesa, tokom kojeg su se mogla čuti detaljni i eksplicitni dokazi i svedočenja, koji su do tančina opisali narušenu vezu bivšeg holivudskog para.

Porota od sedam članova takođe je presudila u korist Herdove u nekim aspektima njene protivtužbe protiv Depa.

Porotnici su dodelili Depu 15 miliona dolara odštete od Herd, dok je njoj dodeljena odšteta od 2 miliona dolara.

Pedeeset-osmogodišnji Dep, zvezda "Pirata sa Kariba" i mnogih drugih holivudskih ostvarenja, tužio je Herd i tražio 50 miliona dolara odštete, tvrdeći da ga je oklevetala kada je u jednom novinskom tekstu sebe opisala kao "javnu ličnost koja je simbol nasilja u porodici".

Amber Herd (u sredini) sa svojim advokatima posle čitanja presude u Ferfaksu u Virdžiniji, 1. jun 2022. (Foto: Reuters/Evelyn Hockstein/Pool)
Amber Herd (u sredini) sa svojim advokatima posle čitanja presude u Ferfaksu u Virdžiniji, 1. jun 2022. (Foto: Reuters/Evelyn Hockstein/Pool)

Herd, koja ima 36 godina, podnela je protivtužbu u kojoj je tražila 100 miliona dolara, rekavši da ju je Dep oklevetao kada je njegov advokat nazvao njene optužbe „prevarom“.

Dep negira da je udario Herd ili bilo koju ženu ikada i rekao je da je ona bila ta koja je postala nasilna u njihovoj vezi.

„Porota mi je vratila život. Zaista sam zahvalan“, poručio je u saopštenju Dep, koji je pratio čitanje presude iz Velike Britanije.

„Najbolje tek dolazi i novo poglavlje je konačno počelo“, dodao je u saoptenju koje je objavio njegov portparol, završavajući latinskom frazom „Veritas numkuam perit" - Istina nikada ne nestaje.

Herd, koja je sedela u sudnici između dvojice svojih advokata, spustila je pogled dok su presude čitane.

"Razočaranje koje osećam danas je neopisivo", poručila je u saopštenju. „Slomljena sam što brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suprotstavi nesrazmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža".

„Dodatno sam razočarana zbog toga šta ova presuda znači za druge žene“, dodala je ona. "To je korak nazad".

XS
SM
MD
LG