Linkovi

Obama nastavlja inicijativu


Američki predsednik Barak Obama ulazi u službeni helikopter pre jučerašnjeg puta u Viskonsin i Tenesi

Američki predsednik potpisao izvršnu uredbu kojom se federalnoj vladi nalaže da dugoročno nezaposlenima pruži jednaku šansu...

Predsednik Obama nastavlja da govori o temi koju je, ove nedelje, izneo u govoru o stanju nacije – a to je potreba o pronalaženju posla za dugoročno nezaposlene radnike.

Na skupu u Beloj kući, u društvu potpredsednika Džozefa Bajdena, predsednik je pozvao američke kompanije da ne diskriminišu dugoročno nezaposlene radnike. Naime, postoji bojazan da ljudi koji su više meseci nezaposleni automatski bivaju odbačeni u procesu razmatranja rezimea i zapošljavanju novih radnika, što je Obama nazvao “surovim paradoksom”.

Predsednik je takođe potpisao izvršnu uredbu kojom se federalnoj vladi nalaže da dugoročno nezaposlenima pruži jednaku šansu prilikom zapošljavanja. Problem dugoročno nezaposlenih bio je i jedna od tema predsednikovog intervjua televiziji CNN.

Osim toga, Obama je govorio i o predstojećim Olimpijskim igrama u Sočiju. On je izjavio da veruje da je grad domaćin - bezbedan, i da Amerikanci koji žele da idu na Igre ne treba da odustaju od svojih planova.
XS
SM
MD
LG