Linkovi

Suspenzija za zvezdu Jenkija


Aleks Rodriges pred početak utakmice protiv Baltimora, pre nekoliko godina
Aleks Rodriges pred početak utakmice protiv Baltimora, pre nekoliko godina

Najplaćeniji bejzbol igrač na svetu Aleks Rodriges ima pravo da nastupa dok se razmatra žalba na kaznu od 211 utakmica neigranja

Američka profesionalna bejzbol liga (MLB) suspendovala je 13 igrača, među kojima je i zvezda Njujojk Jenkija Aleks Rodriges, zbog povezanosti sa klinikom, koja je sada zatvorena, ali koja ih je sve navodno snabdevala zabranjenim stimulativnim sredstvima.

Rodrigesu, inače najplaćenijem igraču MLB-ja sa godišnjom platom od 25 miliona dolara, izrečena je suspenzija u trajanju od 211 utakmica, ali on planira da uloži žalbu i može da nastupa dok se ta žalba razmatra.

Ukoliko mu suspenzija bude potvrđena, Rodriges će morati da propusti celu sledeću sezonu.

Rodriges je svakako najzvučnije ime od svih supendovanih, sobzirom da je tri puta biran za najkorisnijeg igrača lige. Svaki od ostralih 12 igrača prihvatio je kaznu od 50 utakmica suspenzije, koja stupa na snagu odmah. Oni su se samim tim odrekli prava na žalbu.

U okviru iste istrage, kaznu od 65 utakmica suspenzije nedavno je prihvatio Rajan Braun iz Milvoki Bruersa, takođe jedan od najpoznatijih igrača lige.

Posle novih suspenzija, ukupan broj kaženjenih igrača zbog veza sa klinikom "Biodženezis" iz Majamija porastao je na 18.
XS
SM
MD
LG