Linkovi

Američka piletina zlata vredna u Gazi


Restoran KFC u Kaliforniji
Restoran KFC u Kaliforniji

Hamas nije oduševljen zbog popularnosti restorana brze hrane KFC među stanovnicima, ali prikuplja porez regulišući dostavu iz Egipta kroz tunele

Jedna palestinska kompanija koristi mrežu tunela u pojasu Gaze kako bi dostavljala američku brzu hranu - tačnije prženu piletinu iz Kentakija - stanovnicima Gaza Sitija.

Menadžeri kompanije koja vodi operaciju kaže da je piletina američke kompanije Kej Ef Si (KFC) postala popularna među žiteljima Gaze koji su putovali u inostranstvo, kao i kod onih koji su je probali iz čiste radoznalosti.

Gaza, kojom upravlja pokret Hamas, nalazi se pod izraelskom blokadom, tako da je najlakši i najbrži način dostavljanja obroka u Gazu kroz tunele kojima se zaobilazi blokada. Piletina stiže iz KFC restorana u Al-Arišu na Sinaju, na egipatskoj strani tunela.

Gaza zavisi od tih tunela kada je reč o brojnim vrstama robe.

I dok zvaničnici Hamasa nisu oduševljeni prizorima zapadnog lanca brze hrane KFC, gde se jedna “kofa” piletine prodaje po ceni od čak 35 dolara, oni regulišu te isporuke i prikupljaju porez, baš kao što je slučaj sa drugom robom koja se dostavlja podzemnim tunelima ispod granice u Rafi.
XS
SM
MD
LG