Linkovi

Ambasador SAD komentariše zabranu ulaska kosovskih karatista


Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, oglasio se tvitom nakon sprečavanja karatista sa Kosova da u sredu pređu granicu Srbije i Kosova i odu na turnir Evropske karate federacije koji se održava u Novom Sadu.

"Normalizacija odnosa, u najmanju ruku, treba da znači da su mladi sportisti, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, slobodni da učestvuju u međunarodnim takmičenjima", kaže se u današnjem tvitu američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skata.

"Tužno je videti njihove snove srušene od strane međunarodne politike nad kojom nemaju kontrolu", zaključuje ambasdor Skat.

Podsetimo, vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je u sredu da su kosovski karatisti vraćeni sa administrativne linije, pošto su "pokušali da u dve grupe i dva različita termina uđu na teritoriju centralne Srbije mimo sporazuma o zvaničnim posetama".

Vladino telo optužilo je kosovske sportiste za "pokušaj da da karate borilište pretvore u političku arenu" i saopštava da je "veći deo delegacije pokušao da unese obeležje i opremu sa simbolima samoproglašenog Kosova".

XS
SM
MD
LG