Linkovi

Ambasador Godfri na razgovorima sa srpskim zvaničnicima


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Godfri , Foto: VOA
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Godfri , Foto: VOA

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Godfri razgovarao je sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zoranom Mihajlović o aktuelnim infrastrukturnim projektima. Za sredu je najavljen i sastanak predsednika Srbije Aleksandara Vučića sa ambasadorom SAD, za sada bez preciznih detalja o temama razgovora.

Ambasador Godfri istakao je da je američka kompanija Behtel veoma posvećena realizaciji izgradnje Moravskog koridora i pozdravio odluku Beograda i Prištine da uspostave transportne veze.

Srećni smo da se stvari odvijaju u pozitivnom smeru i nastavićemo da podržavamo taj proces. Srbija ima lidersku poziciju u regionu i važna je za očuvanje stabilnosti”, rekao je Godfri, i zahvalio potpredsednici Mihajlović na podršci koju pruža radu Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Mihajlovićeva je upoznala ambasadora Godfrija sa dinamikom realizacije projekta izgradnje Moravskog koridora, na kome radi kompanija Behtel.

Interes Srbije je da jedna od najuspešnijih svetskih građevinskih kompanija realizuje ovaj važan projekat. Srbija kreće i u izgradnju “auto-puta mira” od Niša do Merdara, što će doprineti regionalnoj stabilnosti i povezivanju”, navela je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Potpredsednica je istakla da je od izuzetne važnosti da u okviru pronalaska kompromisnog rešenja za Kosovo postoji saglasnost Beograda i Prištine o uspostavljanju železničkog i avio saobraćaja.

XS
SM
MD
LG