Linkovi

Godfri: Cilj mi je da razgovaram sa svima u Srbiji


Arhiva - Ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, tokom posete pekari Bajgel bajkl u Beogradu, 25. novembra 2019. (Foto: Screenshot video snimka Ambasade SAD u Beogradu, preko Tvitera)

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Entoni Godrfi izjavio je u Vranju da mu je cilj da razgovara sa svima u Srbiji, kao i da smatra da bi to trebalo da se radi kroz direktan dijalog.

"Ponekad taj razgovor vodimo putem društvenih medija i to može da bude zabavno, ali ništa ne može da zameni direktnu konverzaciju i ništa ne ostavlja bolji utisak nego poseta regionu", rekao je Godfri u utorak posle razgovora sa gradonačelnikom Vranja.

Sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem Godfri kaže da je razgovarao o potencijalima tog grada i tome šta sve može da se uradi.

Vranje je bilo prva stanica na trodnevnoj turneji američkog ambasadora po Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, koja za cilj ima da se diplomata SAD upozna sa političkom i ekonomskom situacijom u tom delu Srbije.

Planirano je da nakon Vranja Godfri poseti Preševo i Bujanovac 22. januara, dok će 23. januara posetiti Dom učenika srednjih škola u Vranju i Leskovac, gde će razgovarati sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Prema najavi iz ambasade SAD, Godfri bi trebalo da poseti i Bazu Jug Vojske Srbije, kako bi saznao više o postojećoj vojnoj saradnji i pomoći između SAD i Srbije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG