Linkovi

Uznemiravanje predsednika Pozitivne CG


Darko Pajović, predsednik Pozitivne Crne Gore (arhiva)
Darko Pajović, predsednik Pozitivne Crne Gore (arhiva)

Nedavno glasanje za povjerenje vladi Mila Đukanovića, donijelo je brojne probleme poslanicima stranke Pozitivna Crna Gora čija su tri glasa presudila da premijerov kabinet dobije povjerenje parlamenta.

Podgorička policija identifikovala je sve učesnike performansa grupe građana "Alternativa Crna Gora" koji su uznemiravali porodicu predsjednika Pozitivne Darka Pajovića, sačinila zabilješku i predmet proslijedila tužilaštvu na dalje postupanje, objavili su mediji.

Tužilaštvo bi, nakon dokumenata dobijenih od policije, trebalo da procijeni da li u radnjama te grupe građana postoji elemenata krivičnog djela.

Performans grupe građana "Alternativa Crna Gore", čiji su članovi u nedjelju otišli u uznemirujuću kućnu posjetu lideru Pozitivne Darku Pajoviću i na poklon mu donijeli rakiju,"milovaču", osudili su DPS, SDP, Bošnjačka stranka, Liberalna partija i brojne nevladine navodeći da su time ugroženi Pajovićev lični integritet, njegova porodica i privatnost.

Iz udruženja “Alternativa Crne Gora" ironično su objasnili da su tim potezom lideru Pajoviću iskazali zahvalnost na usluzi koju je Pozitivna, glasajući za povjerenje Vladi, učinila čitavom crnogorskom narodu ,"spašavajući Vladu Crne Gore kada joj je bilo najteže".

Od dana kada su glasali za povjerenje Vladi, troje poslanika Pozitivne, posebno njen lider Darko Pajović, izloženi su, prije svega na društvenim mrežama, pravom linču koji se, kako je rekao ombudsman Šućko Baković, iz virtuelnog preselio u realni svijet.

U DPS-u su taj čin Alternative okarakterisali kao “pokušaj crtanja mete i zastrašivanja Pajovića, čime su prvenstveno ugrožena njegova maloljetna djeca”.

Podsjećajući da se ovakvo ugrožavanje porodice i djece nekog političara nije se dešavalo u crnogorskom političkom životu ni u mnogo težim vremenima, DPS od Tužilaštva i Uprave policije očekuje da pravovremeno i profesionalno reaguju, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

Organizacija "Alternativa Crna Gora" poznata je javnosti po bliskim vezama sa Demokratskim frontom i zalaganjima za vojnu neutralnost Crne Gore.

XS
SM
MD
LG