Linkovi

Tim Donalda Trampa stiže u Vašington


Donald Tramp, novoizabrani predsednik SAD, 14.11.16

U narednim danima, Amerikanci će saznati sastav tima novoizabranog predsednika Donalda Trampa, koji će on dovesti u Vašington kada bude stupio na dužnost u januaru. Sastav kabineta mogao bi i da nagovesti način na koji će način Tramp upravljati zemljom.

Dan inauguracije stiže kroz dva meseca, do tada bi Donald Tramp trebalo da oformi svoju administraciju, što će uticati i na to kakav će politički kurs slediti.

Kelien Konvej je šef izborne kampanje Donalda Trampa. Po njoj raspoloženje Trampovog tima je odlično:

"Radimo vrlo revnosno na formiranju vlade,” dodaje ona.

Pominju se imena najprivrženijih pristalica Trampa tokom njegove kampanje, kao što je senator Džef Sešns, mogući kandidat za sekretara odbrane, smatra da je “NATO je važan za SAD.”

Rudi Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka je viđen za položaj sekretara za pravosuđe ističeČ

morala da bude dužnost za koju on smatra da je važno da je vršim baš ja.” “O tome šta bih prihvatio da radim razgovaraću sa novoizabranim predsednikom. To bi

Kelien Konvej veruje da će nova vlada biti, kako je rekla "fantastična, puna ljidi koji vrlo dobro razumeju šta su njegovi ciljevi. Tramp ih je izneo vrlo konkretno."

Konvej koja je tokom kampanje bila glavni portparol Trampa, logičan je kandidat i za dužnost portparola Bele kuće. Ona kaže da će njen šef biti izuzetno usredsređen na postizanje rezultata kao predsednik:

“Nema više izgovora. Imamo republikanskog predsednika, republikansku većinu u Senatu i Predstavničkom domu, tako da je dobijen mandat od strane javnosti da se pitanja rešavaju, i on će to obaviti. “

I dok demonstracije protiv Trampa i dalje traju u mnogim gradovima, demokratski zakonodavci ne isključuju saradnju sa novim predsednikom na pojedinim pitanjima.

Kit Elison, demokratski član Predstavničkog doma Kongresa pored ostalog kaže:

“Mi očekujemo ulaganje u infrastruktire. Moramo da obnovimo sve od saobraćaja do optičkih kablova za prenos prodbend signala u našim seoskim i gradskim područjima. To je koristan program. Videćemo da li je on stvarno za to. "

Međutim, drugi demokratski zakonodavci kažu da će se oštro suprotstavljati nekim od Trampovih izbornih obećanja, kao što su deportacija velikog broja nedokumentovanih imigranta i sprovođenje najvećeg smanjenja poreza u dosadašnjoj istoriji zemlje. Niko ne zna šta će biti prvi potezi Trampa kao predsednika, ali sastav tima koji se sada formira mogao bi da pruži određeni uvid u to.

XS
SM
MD
LG