Linkovi

"Ako je Felon otišao zbog slučaja "koleno", to je najluđa ostavka ministra u istoriji"


Bivši britanski ministar odbrane Majkl Felon
Bivši britanski ministar odbrane Majkl Felon

Sve je više reakcija zbog iznenadne ostavke britanskog ministra odbrane, nakon što su se pojavile optužbe za nedolično ponašanje. Majkl Felon uputio je izvinjenje zato što je stavio ruku na koleno mladoj novinarki 2002. godine, iako protiv njega nije pokrenuta istraga povodom tog incidenta.

Međutim, britanska novinarka Džulija Hartli Bruer kaže da je bila iznenađena ostavkom Felona.

“Šokirana sam. Ako je ovo zbog ‘slučaja koleno’ kada je on dotakao moje koleno pre 15 godina, a ja nemam nikakav problem sa tim danas. To bi onda bila najluđa, najapsurdnija, najsmešnija ostavka jednog ministra u istoriji sveta.”

Felon je objasnio razloge svoje ostavke britanskoj mreži BBC.

“Ponašao sam se loše u prošlosti na način koji je povremeno bio ispod standarda koji se očekuju u oružanim snagama i ne smatram da je ispravno da nastavim kao ministar odbrane očekujući najviše standarde od vojnog osoblja, a da ih sam ne ispunjavam.”

Jedna britanska članica parlamenta izjavila je da Felonovi nedolični postupci govore o većim problemima unutar vlade.

“Mislim da je ovde važno to da su mnoge žene osećale da nikada nisu imale podršku. Da im se nije verovalo i da ništa nije preduzimano.”, kaže Liz Kendal iz Laburističke partije.

Britanska premijerka Tereza Mej sazvala je sastanak partijskih lidera na kojem će se razmatrati na koji način će biti rešavano pitanje seksualnog uznemiravanja i zloustavljanja u politici.

XS
SM
MD
LG