Linkovi

Jat postao "Er Srbija"


Dane Kondić, izvršni direktor nove kompanije Er Srbija, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i izvršni direktor Etihada Džejms Hogan posle potpisivanja ugovora o partnerstvu u Beogradu, 1. avgusta 2013.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i generalni direktor kompanije "Etihad ervejs" potpisali su ugovor kojim se predviđa da "Jat ervejs" promeni ime u "Er Srbija". Etihad je vlasnik 49% nove kompanije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor kompanije "Etihad ervejz" Džejms Hogan potpisali su ugovor kojim se predviđa da "Jat ervejs" promeni ime u "Er Srbija", ali i da "Etihad ervejs" postane vlasnik 49 odsto nove kompanije.
[
Vicepremijer Vučić najavio je da će nova kompanija pre kraja godine iznajmiti deset novih aviona tipa Erbas 319 i poručio da će "Er Srbija" biti profitabilna kompanija. Dugoročnim planom predviđena je nabavka još deset novih aviona.

Za generalnog direktora "Er Srbije" izabran je Dane Kondić, Australijanac srpskog porekla i ekonomista. Kondić je više od 20 godina radio u avio industriji, u kompanijama "Kvantas" i "Er Malezija".

Ceremoniji potpisivanja ugovora, prisustvovali su premijer Srbije Ivica Dačić i odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji je ocenio da je ovo veliki dan za Srbiju, i da je zbog ovakvih događaja vredelo raditi u ovoj Vladi Srbije.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG