Linkovi

Novi strahovi u borbi protiv side


U Vašingtonu je u toku 19. medjunarodna konferencija o AIDS-u.
U Vašingtonu je u toku 19. medjunarodna konferencija o AIDS-u.

Učesnici Medjunarodne konferencije o sidi usmerili su pažnju ka industriji seksa, i nove izazove koji stižu sa medicinskim probojem u borbi protiv AIDS-a.

Bivša prva dama SAD Lora Buš obodrila je učesnike Medjunarodne konferenciji o sidi 2012, koja se održava u Vašingtonu, podsećajući pristune u publici na napredak ostvaren u borbi protiv smrtonosne bolesti.

Supruga bivšeg predsednika Džordža Buša dobila je entuzijastičan aplauz dok je govorila o efektu koji su imale milijarde dolara koje su SAD uložile u borbu protiv side, posebno u Africi.

Pa ipak, istraživači koji učestvuju na Medjunarodnoj konferenciji o sidi u Vašingtonu, upozoravaju da klijenti industrije seksa već počinju da na internetu govore o novim tretmanima koji će korišćenje kondoma učiniti prevazidjenim.

Istraživač Šeril Overs sa Univerziteta Moneš u Australiji, rekla je da bi “oslanjanje na delimično efikasne metode zaštite od HIV-a”, zapravo moglo da dovede do novog širenja virusa. Takodje postoji zabrinutost u vezi sa homoseksualcima, biseksualcima i trans-seksualcima, posebno u Africi.

Doktor Pol Semugoma, koji radi sa pacijentima u Ugandi, naveo je da veoma veliki broj lekara izbegava da pita pacijente o njihovoj seksualnoj istoriji.
XS
SM
MD
LG