Linkovi

Priveden osumnjičeni za pretnje agenciji Beta


Logo novinske agencije Beta
Logo novinske agencije Beta

Beogradska policija identifikovala je i privela 49-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću uputio SMS poruku "ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelјi i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi.

U saopštenju MUP-a se navodi da se sumnja da je isti čovek 18. marta ove godine zvao i direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

Ćosić je na Tviteru napisao da "tog čoveka ne poznaje, da mu nije prijatelj i da ga u životu nije video".

Policija je o svemu vezanom za pretnje Janjiću obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo, dok je u slučaju sa Ćosićem obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo.

Agenciji Beta upućene su pretnje o fizičkom napadu, saopštila je ta nezavisna beogradska novinska agencija.

"Ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spaljena. Ništa strašno kao u RTS, demokratski izraženo nezadovoljstvo", navedeno je SMS poruci koju je Dragan Janjić, glavni i odgovorni urednik Bete dobio u sredu, saopštila je agencija.

“Budući da se u poruci govori o mogućnosti spaljivanja prostorija Bete, što doživljavamo kao veoma ozbiljnu pretnju, slučaj je prijavljen policiji koja će da sprovede istragu”, navodi se u saopštenju.

“Policiji su dostavljene informacije o telefonu sa koga su pretnje upućene, kao i informacije o ranije upućivanim porukama koje nisu bile tako eksplicitne, ali su ozbiljan razlog za zabrinutost”, dodaje se u saopštenju agencije Beta.

XS
SM
MD
LG