Linkovi

Napadnuta američka kompanija u Kabulu


Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.
Bezbednosno osoblje na mestu eksplozije u Kabulu, 17. decembar, 2012.

Vlasti kažu da su u jutrošnjem napadu u avganistanskoj prestonici poginula dva avganistanska radnika dok je najmanje dvanaest ranjeno

Avganistanski Taliban preuzeo je odgovornost za eksploziju u kabulskom kompleksu jedne američke kompanije koja pruža usluge vojsci.

Vlasti kažu da su u jutrošnjem napadu u avganistanskoj prestonici poginula dva avganistanska radnika dok je najmanje dvanaest ranjeno.

Predstavnik Talibana izjavio je da je njihov bombaš-samoubica napao jednu američku kompaniju koja pruža usluge bezbednosti američkim oružanim snagama. Kompanija Kontrak gradi objekte u vojnim bazama.

U drugom današnjem incidentu, u pokrajini Nangarhar, poginulo je 10 devojčica uzrasta između 9 i 13 godina. Vlasti kažu da su deca jutros skupljala drva za ogrev kada je eksplodirala jedna mina.

Funkcioneri veruju da je reč o nekoj od starih mina, zaostalih iz decenijama dugog konflikta, kojih ima još mnogo po poljima i drugim seoskim područjima.

Komandant američkih snaga u Avganistanu, general Džon Alen, uputio je izraze saučešća porodicama poginulih i rekao da je Avganistan postao “jedna od najteže miniranih zemalja u svetu”.
XS
SM
MD
LG