Linkovi

Francuske žrtve u Avganistanu


Pripadnici koalicionih snaga u Avganistanu
Pripadnici koalicionih snaga u Avganistanu

Francuski predsednik poručio da će povlačenje francuskih snaga iz Avganistana početi u julu i biti završeno krajem godine

Francuska je saopštila da će se držati plana o povlačenju iz Avganistana do kraja godine, uprkos današnjem napadu u kojem su poginula četiri francuska vojnika iz sastava NATO-a, a pet ranjeno.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izvinio se porodicama žrtava, naglašavajući da će povlačenje biti obavljeno kao što je planirano. Oland je naveo da će ta operacije početi u julu i biti okončana do kraja 2012. godine.

Portparol NATO-a, brigadni general Karsten Džejkobson potvrdio je vijest o najnovijem incidentu i žrtvama. Avganistanski zvaničnici navode da se samoubilački napad dogodio u pokrajini Kapisa, gdje su većina vojnika NATO-a iz Francuske. Odgovornost za napad preuzeo je Taliban, uz tvrdnje da ima žrtvama i među francuskim i avganistanskim snagama

Riječ je o drugom današnjem smrtonosnom napadu na NATO snage. Alijansa je prethodno saopštila da je jedan njen pripadnik poginuo u eksploziji bombe.
XS
SM
MD
LG