Linkovi

Dvostruki oružani napad u Avganistanu


Američki vojnici i pripadnici avganistanskih bezbednosnih snaga na zadatku u Kabulu

U dva odvojena napada na pripadnike koalicionih snaga juče je ubijeno šest američkih vojnika, saopštili su vojni zvaničnici.

Avganistanski vladini službenici su juče, u dva odvojena napada, ubili šest američkih vojnika, saopštili su američki i avganistanski vojni zvaničnici.

U sinoćnjem napadu u pokrajini Helmand avganistanski civillni službenik, zaposlen u bazi NATO-a, pucao je na pripadnike koalicionih snaga, ubivši tri američka vojnika. Prethodno je, u tom području, avganistanski policijski komandant ubio tri pripadnika specijalnih snaga.

Vlasti navode da je komandant pozvao marince na večeru na svom kontrolnom punktu, pucao na njih, a zatim pobegao s mesta zločina. Portparol Talibana saopštio je da se napadač pridružio pobunjenicima. To je četvrti put ove nedelje da su međunarodne snage bile meta napada avganistanskih kolega.

Portparol Alijanse, general Ganter Kac, kazao je međutim novinarima u Kabulu da je riječ o izolovanim incidentima koji ne predstavljaju odraz ukupne situacije u Avganistanu, te da neće uticati na predaju bezbjednosnih dužnosti.
XS
SM
MD
LG