Linkovi

3 američka vojnika ubijena u Avganistanu


4일 무함마드 무르시 전 이집트 대통령의 지지자들이 카이로 대법원 앞에서 시위하고 있다.
4일 무함마드 무르시 전 이집트 대통령의 지지자들이 카이로 대법원 앞에서 시위하고 있다.

Oficir avganistanske policije ubio trojicu pripadnika američkih specijalnih snaga koje je pozvao na večeru na svom kontrolnom punktu

Avganistanski funkcioneri saopštili su da je jedan oficir avganistanske policije ubio trojicu pripadnika američkih specijalnih snaga koje je pozvao na večeru na svom kontrolnom punktu u južnom Avganistanu.

Američke oružane snage potvrdile su da je jedan muškarac u avganistanskoj uniformi ubio američke vojnike, kasno sinoć u oblasti Sangin, u pokrajini Helmand. Avganistanske vlasti kažu da je ubica pobegao sa mesta zločina.

Predstavnik Talibana, Kari Jusuf Ahmadi, rekao je da se ubica, koga je identifikovao kao Asadulu, posle napada pridružio pobunjenicima.

Bio je to treći slučaj ove nedelje da su je neko od pripadnika avganistanskih snaga otvorio vatru na vojnike međunarodnih snaga.

Juče su vojnici NATOa ubili jednog avganistanskog vojnika koji je pokušao da ubije vojnike koalicije, u jednoj vojnoj bazi u istočnom Avganistanu.

U utorak, NATO je saopštio da su dva napadača u uniformama avganistanske vojske ubila jednog koalicionog vojnika, takođe na istoku zemlje.

Više od 33 pripadnika koalicionih snaga ubijeno je ove godine u napadima vojnika avganistanskih snaga bezbednosti.
XS
SM
MD
LG