Linkovi

Eksplozije i samoubilački napad u Kabulu


Vozilo britanske ambasade uništeno u samoubilačkom napadu u Avganistanu
Vozilo britanske ambasade uništeno u samoubilačkom napadu u Avganistanu

Eksplozije i pucnjava potresli su danas avganistansku prestonicu, gde je u samoubilačkom napadu na vozilo britanske ambasade poginulo pet osoba.

Britanska ambasada saopštila je da su pripadnik britanskih bezbednosnih snaga i avganistanski službenik ambasade među žrtvama napada koji je izveden na autoputu koji povezuje Kabul sa istočnim gradom Džalalabadom. Prema navodima lokalnih zvaničnika, u eksploziji su povređene 33 osobe, uglavnom avganistanski civili.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad, kao i za eksplozije koje su kasnije potresle diplomatsku četvrt u Kabulu. Očevici navode da su u području, u kojem se nalaze mnoge ambasade i strani kompleksi, odjeknule višestruke eksplozije, kao i da se čula povremena pucnjava.

Avganistansku prijestonicu nedavno je zahvatio talas nasilja, dok se većina stranih borbenih snaga priprema da narednog meseca napusti zemlju. U eksploziji bombe, početkom nedelje, poginula su dvojica američkih vojnika. U odvojenom samoubilačkom napadu na odbojkaškoj utakmici u istočnom Avganistanu stradalo je gotovo 60 osoba, uglavnom civili.

XS
SM
MD
LG