Linkovi

Avganistan: Ekstremisti napali obaveštajni biro


Mapa Avganistana
Mapa Avganistana

Funkcioneri navode da su šestorica bombaša samoubica detonirali bombe ispred grade danas u Maidan Šahru usmrtivši 4 vojnika

Bar četvorica avganistanskih obaveštajnih funkcionera su ubijena pošto je grupa, kako se veruje, ekstremista iz redova Talibana započela napad na jedan obaveštajni biro u blizini glavnog grada.

Funkcioneri navode da su šestorica bombaša samoubica detonirali bombe ispred grade danas u Maidan Šahru, glavnom gradu pokrajine Vardak, 25 kilometara od Kabula.
Bar četvorica vojnika koji su štitili taj komples su ubijena, a stradala su i petorica napadača. Preko 12 civila je ranjeno.

Nezavisno od toga, avganistanski pokrajinski funkcioneri navode da je u očiglednom napadu NATO-a poginulo bar devet civila, što je incident koji osporavaju funkcioneri Severnoatlanskog saveza.

Šef policije u istočnoj pokrajini Kunar, rekao je danas da su žene i deca medju žrtvama napada koji se odigrao kasno juče.

Drugi lokalni funkcioner navodi da je stradalo bar 15 osoba, uključujući oba pobunjenika i civila.

Funkcioneri NATO-a osporavaju te tvrdnje, rekavši da oni nemaju izveštaja o civilnim žrtvama i da je u preciznom napadu stradalo 10 ekstremista.

Civilne žrtve u Avganistanu su vodeća sporna tačka izmedju avganistanske vlade i Amerikancima predvodjenih snaga u toj zemlji.
XS
SM
MD
LG