Linkovi

U Kabulu ubijen američki savetnik


Sedište avganistanske policije u Kabulu, u kojem je danas ubijen jedan američki civilni savetnik

Pripadnica avganistanske policije ubila je američkog savetnika u zgradi avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, u Kabulu

Avganistanski i NATO funkcioneri navode da je pripadnica avganistanske policije danas ubila jednog američkog civilnog savetnika, u glavnom gradu Avganistana.

Prema zvaničnom saopštenju ubistvo se dogodilo u dobro zaštićenom sedištu policije, u Kabulu. Funkcioneri navode da su ženu osumnjičenu za ubistvo uhapsili pripadnici avganistanskih snaga.

Mediji prenose da je ta žena policajac po imenu Nargis radila u Odeljenju za pravosuđe i jednakost polova, u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Prema izjavama funkcionera, reč je o još jednom od takozvanih “napada insajdera”, ali je ovo prvi slučaj da je takav napad izvršila žena.

NATO je takođe saopštio da je jedan pripadnik koalicionih snaga ubijen u napadu pobunjenika, u istočnom delu zemlje. U severnom delu te zemlje, jedan avganistanski policajac je pucao u petoricu svojih kolega na kontrolnom punktu u pokrajini Džavdžan. Predstavnik Talibana je izjavio za BBC da je napadač bio infiltrirani pripadnik Talibana.
XS
SM
MD
LG