Linkovi

Adžić: Duvanska mafija više ne kontroliše institucije


Direktor Uprave prihoda i carine Rade Milošević (levo) i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić (Foto: gov.me/rtcg.me)
Direktor Uprave prihoda i carine Rade Milošević (levo) i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić (Foto: gov.me/rtcg.me)

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je u utorak da je manjinska vlada premijera Dritana Abazovića u prvih mjesec dana mandata zaplijenila “ogromnu količinu cigareta” i pokazala da “mafija više nema slobodnu prohodnost i da ne kontroliše institucije”.

"Vidjeli ste da smo imali zapažene rezultate, zaplijenili ogromnu količinu cigara i da smo pokazali da duvanska mafija nema više prohodnost kroz našu zemlju i ne kontroliše institucije u Crnoj Gori, i da ćemo im stati na kraj ukoliko prije je to moguće", rekao je Adžić.

Prema njegovim riječima, “u ovih mjesec dana vlada je pokazala volju, snagu i spremnost da se razračunamo sa svim negativnostima koje su u proteklom periodu narušavale imidž i stvarale štetu budžetu Crne Gore”.

On je istakao da Crna Gora “konačno ima snažne institucije kojima vjeruju međunarodni partneri i MUP ima izuzetnu saradnju sa Upravom prihoda i carina i uz pomoć Uprave policije izvršilo je nekoliko aktivnosti i napravilo istorijski rezultat”.

Adžić je na vanrednoj pres konferenciji ocijenio da je Vlada za mjesec dana rada uradila “više nego u proteklih 30 godina".

Direktor Uprave prihoda i carine Rade Milošević rekao je da je za 40 dana rada vlade zaplijenjeno blizu 150.000 paketa cigareta, vrijednosti do milion i po eura.

“U 40 dana otkad traje ova vlada zaplijenili smo blizu 150.000 paketa cigareta, što je količina koja nikad nije zaplijenjena”, istakao je direktor Uprave prihoda i carina.

Milošević je naveo da je u akciji "Tranzit" u ponedeljak oduzeto osam kontejnera sa cigaretama, a “u okviru drugog oduzimanja” spriječeno dodatno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta.

“Tu je u pitanju 'dupli kontejner', gdje je firma vlasnik cigareta pokušala da obmane državu i prijavili da je jedna količina cigareta u pitanju a kada smo obavili kontrole ispostavilo se da su to dupli paketi. Utvrđeno je da tri kontejnera imaju duplu vrijednost. Vrijednost oduzete robe, kada bi se platile sve dažbine, bila bi oko 1.5 miliona eura", rekao je Milošević.

XS
SM
MD
LG