Linkovi

Klivlendski otmičar je otac devojčice


Arijel Kastro, optužen za otmicu i silovanje tri žene u Klivlendu
Arijel Kastro, optužen za otmicu i silovanje tri žene u Klivlendu

Državni tužilac izjavio da je analizom DNK dokazano da je on otac šestogodišnje devojčice – ćerke jedne od žrtava otmice

Arijel Kastro, koji je optužen za otmicu i silovanje tri žene, nalazi se u zatvoru, a državni tužilac je jutros izjavio da je analizom DNK dokazano da je on otac šestogodišnje devojčice – ćerke jedne od žrtava otmice.

Građani Klivlenda pokušavaju da pobede tugu - slavljem. Nekoliko desetina ljudi se u četvrtak uveče okupilo na “pobedničkom bdenju” kako bi podigli duh tri žene koje su uspele da pobegnu iz zarobljeništva gde su navodno provele 10 godina.

Arijel Kastro, optužen za otmicu i silovanje tri žene nalazi se u zatvoru. Predstavnici policije kažu da mu je određena kaucija od 8 miliona dolara i da za sada sarađuje sa vlastima. Lokalni mediji javljaju da su nadležni organi pronašli poruku, koju je Kastro napisao pre 10-ak godina, a u kojoj on tvrdi da je seksualni ovisnik.

“Izgleda kao priznanje, neka vrsta ispovesti. U kontekstu ovog slučaja to je nebitno u odnosu na sve drugo što znamo”.

U prvom policijskom izveštaju piše da je Kastro silovao kidnapovane žrtve – Amandu Beri, Đinu Dehesus i Mišel Najt. Takođe se navodi da je Najt bila trudna pet puta, ali da je pobacila jer je bila podvrgnuta gladovanju i teškim batinama. Beri je rodila devojčicu, koja sada ima 6 godina.

Istražitelji su izjavili da planiraju da tuže Kastra za svaki zločin koji mogu da dokažu da je počinio, uključujući i ubistva nerođene dece njegovih žrtava.

“Zakon Ohaja predvidja smrtnu kaznu za najokorelije kriminalce koji počine ubistvo pod otežanim okolnostima, na primer tokom otmice”.

Iako zadovoljna razvojem događaja, Đina Dehesus je rekla svojoj porodici da je uplašena.

Majka Đine Dehesus rekla je medijima da će porodica da bude u njenoj kući kako bi joj se našli tokom noći. Ona je takođe rekla da joj je stari poznanik, optuženi Arijel Kastro ponudio pomoć kada je tražila svoju ćerku.
XS
SM
MD
LG