Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Orlando.gif">Orlando Medžik otpustio Džonija Dejvisa, nakon èega je uèešæe ekipe u plej-ofu NBA lige - dovedeno u pitanje - 2005-03-17


Asistent Kris Džent imenovan je za privremenog trenera ekipe, dok je drugi pomoænik Ron Eker, takoðe dobio otkaz. Sportska vest dana u Americi inaèe dolazi sa Kapitol Hila. Neke od najveæih amerièkih bejzbol zvezda danas su, na zahev Kongresa, sedoèile o upotrebi steroida – skandalu koji veæ danima potresa jedan od najveæih amerièkih sportova.

Republikanski kongresmen, Dejvis, predsjedavajuæi odbora za reformu uprave rekao je u uvodnom izlaganju da mladi sportisti imaju pogrešnu predstavu da samo zahvaljujuæi upotrebi sterorida mogu doæi do kvaliteta koji æe garantovati igranje u profesionalnoj ligi.

Današnje saslušanje u Kongresu usledilo je nakon što je jedan od èlanova bezjbolskog hola slavnih – Hoze Konseko – u svojoj autobiografskoj knjizi – objavio da su i on, ali i neki drugi velikani bejzbola slavu postizali zahvaljujuæi dopingu.

Demokratski kongresmen Henri Vaksmen je tokom saslušanja ukazao na èinjenicu da odgvoronost snose èelnici bejzbol lige, a jedan od najatraktivnijih amerièkih sportova ovih napada i javnost. 82 odsto Amerikanaca kaže da je zabrinuto zbog ubotrebe tog steroi da, a tom strahu posebno doprinose i ljudi poput Donalda Hotena, koji kaže da mu se sin ubio nakon što je uzimao steroide. Èelnici lige su tokom prvog dana saslušanja uglavnom ili demantovali navode o upotrebi dopinga, ili su tvrdili da neznaju da su neke od najveæih zvezda lige koristile steroide.

XS
SM
MD
LG