Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/Sijetl.jpg ">Sijetl i treæi put ove sezone bolji od Sakramenta - 2005-02-11


Treæi put ove sezone Sijetl je pobedio Sakramento, ovog puta 115:107, uz 34 poena Reja Alena i 23 Rašara Luisa. Kingsi su bili bez Breda Milera, koji je kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog nesportskog ponašanja posle poraza od Finiksa, dok su Soniksi u poslednjoj èetvtrini ostali bez Denija Fortsona, iskljuèenog zbog koškanja sa Krisom Veberom. Veber je sa 19 poena, po 9 skokova i asistencija bio vrlo blizu treæeg uzastopnog "tripl-dabla", a najbolji pojedinac u poraženom timu bio je Predrag Stojakoviæ sa 28 poena, 6 skokova, 2 asistencije i jednom ukradenom loptom za 45 minuta igre. Pored Alena i Luisa, najzalsuæniji za trijumf domaæih bio je Antonio Danijels sa 14 od ukupno 18 poena u poslednjih 12 minuta, dok je Vladimir Radmanoviæ za 32 minuta igre ubacio 9 poena (1-3 dvojke, 0-5 trojke, 7-7 penali), uz isto toliko skokova, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala plej-ofa, Detroit je lako izašao na kraj sa Lejkersima – 103:81, a priliku je u poslednjih osam minuta utakmice dobio i darko Milièiæ, koji se doduše, ponovo nije upisao, ali je imao jednu blokadu. Najbolji u šampionskom sastavu bili su Tejšon Prions sa 25 poena, i Rašid Valas, koji je uz 23 koša imao i 15 skokova. "Dabl-dabl" je ostvario i Èonsi Bilaps sa 15 poena i 11 asistencija, a istakao se i njegova zamena Karlos Arojo sa 8 poena, 7 asistencija i 5 skokova za 23 minuta. Trener Pistonsa Leri Braun pravdao je Lejkerse posle utakmice, naglašavajuæi da im nedostaju Brajant, Divac i Devin Džordž. U njihovom odustvu, Lamar Odom je bio najefikasniji sa 17 poena.

Orlando je protiv trenutno najslabijeg tima Istoka uspeo da prekine crnu seriju u kojoj je doživeo tri uzastopna i èetiri poraza u pet meèeva. "Magièni" su trijumfovali nad Atlantom – 101:96, uz odliène partije Stiva Frensisa, Hida Turkoglua i Dvajta Hauarda. Tukoglu je za 29 minuta postigao 24 poena, Frensisi je 11 od svojih 28 koševa ubacio u poslednjoj èetvtrini, ukljuèujuæi i odluèujuæi 17 sekundi pre kraja, dok je Hauard postao prvi ruki posle Tima Dankana sa dve utakmice u sezoni na kojimaje imao 20 i više skokova. Ovog puta, uz 20 uhvaæenih lopti imao je i 15 poena.

Redži Miler se povlaèi na kraju sezone

Jedan od najboljih šutera svih vremena Redži Miler odluèio je da se povuèe na kraju ove sezone. Tu vest objavila je njegova sestra Šeril, inaèe reporter kablovske TV stanice TNT, tokom sinoænjeg prenosa utakmice izmeðu Detroita i Los Anðeles Lejkersa. Miler æe u avgustu napuniti 40 godina, a ovo mu je 18. sezona u dresu Pejsersa, po èemu je ispred njega samo Džon Stokton, koji je igrao 19 sezona samo za Jutu. Miler je postigao i pokušao najviše trojki u istoriji NBA lige, a trenutno je najbolji strelac Indijane svih vremena sa blizu 25.000 koševa. Ostaæe upamæeno njegovih 25 poena u poslednjoj èetvtrini finala plej-ofa Istoka u pobedi protiv Njujork Niksa 1994. godine, kao i verbalni duel sa rediteljem Spajkom Lijem koji je sedeo pored terena, ali i osam poena za devet sekundi protiv istog protivnika naredne godine.

XS
SM
MD
LG