Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/klipers.jpg">Klipersi uspešno zapoèeli seriju od devet uuzastopnih gostovanja - 2005-02-04


Protekle veèeri odigrane su samo tri utakmice NBA sezone, a od košarkaša iz SCG akrivni su bili Marko Jariæ, Željko Rebraèa i Aleksandar Pavloviæ. Više uspeha imao je tandem Los Anðeles Klipersa, koji je dao znaèajan doprinos trijumfu svog tima na gostovanju u Memfisu – 106:103.

Klipersi su uspešno zapoèeli seriju od devet uuzastopnih gostovanja, iako su tokom treæe èetvrtine bili u zaostatku od 18 poena. Meðutim, gosti iz Los Anðelesa imali su sjajno šutersko veèe, pogodili ukupno 60 odsto šuteva iz igre i neverovatnih 11 od 14 u poslednjem periodu. Marko Jariæ postigao je rekord sezone 25 poena, uz 6 asistencija, 3 skoka i jednu ukradenu loptu za 41 minut, a odlièan je bio i Željko Rebraèa sa 14 koševa, 5 uhvaæenih lopti, po jednom asistencijom i blokadom za 28 minuta igre.

U derbiju Istoka, Majami je na svom parketu relativno lako izašao na kraj sa Klivlendom – 100:88, uz odliène partije Šakila O'Nila i Edija Džonsa. Domaæi su sredinom treæe èetvtrine imali 17 razlike, dopustili Kavsima da priðu na 77:76, samo osam minuta pre kraja, ali je O'Nil inicirao seriju 9:0, koja je i odluèila pobednika. O'Nil je osam od svojih 26 poena postigao u poslednjih osam minuta utakmcie, i uz to uhvatio 12 lopti, dok je Džons ubacio 22 koša, dve trojke u samoj završnici. Kod poraženih, Lebron Džejms je uz 31 koš, imao 10 asistencija, Ilgauskas je postigao 23 poena, dok je Saša Pavloviæ bio u startnoj petorci, ali nezapažen. Za 18 minuta, imao je 2 poena, jedan skok i 4 liène greške.

Los Anðeles Lejkersi doživeli su prvi poraz pod voðstvom privremenog trenera Frenka Hemblena, koji je zamenio Rudija Tomjanoviæa, posle povlaèenja iz zdravstvenih razloga. Vodeæi tim lige San Antonio bio je prejak za Lejkerse - 103:91, iako je Tim Dankan poslednjih 15 i po minuta presedeo na klupi zbog lakše povrede kolena. Dankan je ipak uspeo da postigne 17 poena, za 19 minuta, a istakao se i Malik Rout koji ga je zamenio sa «dabl-dabl» uèinkom: 19 poena i 11 skokova. Najbolji kod Sparsa bio je Toni Parker sa 22 poena i 9 asistencija, dok se kod Lejkersa istakao Lamar Odom sa 23 koša i 13 uhvaæenih lopti.

XS
SM
MD
LG