Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/lebron.jpg ">Novi tripl-dabl Lebrona Džejmsa - 2005-01-23


Posle tri uzastopna poraza, Atlanta je u svojoj "Filips Areni" pobedila Boston 100:96, a Predrag Drobnjak postigao je 7 poena, uz 3 skoka, 2 ukradene lopte i jednu blokadu za 24 minuta igre. Sa 29 poena, najefikasniji pojedinac u pobednièkom timu bio je Entoan Voker, kome je ovo na neki naèin bila osveta bivšem klubu. Pored tioga, Voker je imao po 6 skokova i asistencija. Al Harington je završio meè sa 21 poenom i 17 skokova, a u poslednja dva minuta pogodio je svih šest slobodnih bacanja, dok je ruki Džoš Èildres pružio jednu od boljih partija u kratkoj profesionalnoj karijeri – 19 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte.

Klipersi su poraženi u Nju Orelansu – 88:85 zahvaljujuæi dve neverovatne trojke Dena Dikaua u poslednjih 18 sekundi meèa, od kojih je druga, dve sekunde pre kraja bila sa preko osam metara, preko 213 cm vioskog Majkija Mura. Dikau je završio sa 27 poena i 8 asistencija, Hornetsi ostvarili sedmi trijumf u sezoni, a Klipersi doživeli peti poraz zaredom. Željko Rebraèa igrao je 17 minuta, ubacio 4 poena, uz isto toliko uhvaæenih lopti.

Ubedljivu pobedu Klivlenda u Ouklendu – 105:87 obeležio je Lebron Džejms, koji je ostvario drugi "tripl-dabl" u karijeri i drugi u poslednje tri utakmice: 28 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Saša Pavloviæ proveo je na paketu 7 minuta, promašio je oba šuta iz igre, ali je imao jedan skok u odbrani.

Zvanièni šampioni Detroit Pistonsi doživeli su i treæi poraz zaredom, ovog puta u svojoj dvorani protiv Èikago Bulsa – 100:89. Bulsi su trijumfovali u "Oburn Hils Palasu" i pre taèno mesec dana, 22. decembra, a pre toga èak tri godine nisu uspeli da pobede na gostovanju u Detroitu. Darko Milièiæ još jednom je ceo meè proveo na klupi, a utakmicu je prelomio Kirk Hajnrik, posle tehnièkih grešaka Bilapsa i dvojice Valasa u rasoponu od samo 20 sekundi tokom poslednje èetvtrine. Hajnrik je pogodio sva tri slobodna bacanja i završio sa 24 poena, uz 9 asistencija.

Vašington je iznenadio Indijanu u "Konsiko Fildhausu" i došao do tek treæe pobede u Indijanpolisu u poslednjih 25 meèeva – 95:93. Uprkos tome što su igrali drugu utakmicu u poslednja 24 sata, što su doputovali svega nekoliko sati pre poèetak, zbog snežne oluje u DC-ju, i što nisu mogli da raèunaju ni na povreðenog Lerija Hjuza, kao ni prehlaðenog Huana Diksona, Vizardsi, predvoðeni Gilbertom Arinasom (33 poena), držali su se svih 48 minuta, da bi na kraju presudio Entuan Džejmison, èetiri desetinke pre kraja. Džejmison je završio sa 19 poena i 13 skokova, dok je kod domaæih Džermejn O'Nil postigao 38 koševa.

Isto toliko ubacio je i Alen Ajverson, ali su Siksersi poraženi u Orlandu - 115:111. Turkoglu je bio najefikasniji kod domaæih sa 22 poena, prvi pik sa poslednjeg drafta Dvajt Hauard je ubacio 21, uz 9 skokova, a Pet Geriti 18. Grent Hil je propustio drugu utakmicu ove sezone, sada zbog povrede zgloba desne šake. U ostalim meèevima, Memfis je trijumfovao u Solt Lejk Sitiju – 110:94, dok je Minesota pobedila Portland u "Rouz Gardenu" - 92:83.

XS
SM
MD
LG