Linkovi

<img align=left border=1 width=80 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Protekle veèeri odigrano je devet utakmica NBA sezone - 2004-12-30


Protekle veèeri odigrano je devet utakmica NBA sezone, a od košarkaša iz SCG, u meðusobnom duelu nastupili su Željko Rebraèa i Aleksandar Radojeviæ.

Klipersi su trijumfovali nad Jutom - 101:90 u svom «Stejpls centru», a Rebraèa je igrao ove sezone rekordnih 19 minuta i prvi put imao dvocifren uèinak: 10 poena, uz šut iz igre 3-5, sa penala 4-4, uz po 2 skoka, asistencije i blokade. Marko Jariæ ponovo nije igrao zbog povrede stopala, a Radojeviæ je kao starter za 11 minuta imao samo 2 skoka u odbrani.

Lebron Džejms odigrao je poslednju utakmicu kao tinejdžer, pošto danas puni 20 godina, ali je neæe upamtiti po dobrom. Kavsi su poraženi u svojoj «Gand Areni» od Hjustona – 98:87, a Džejms se povredio tokom druge èetvrtine, kada ga je Dikembe Mutombo udario laktom i kako se ispostavilo polomio mu jagodiènu kost. U Klivlendu se nadaju da Lebron neæe propustiti nijedan meè, a sasvim je sigurno da æe nositi zaštitnu masku, sliènu onoj koju ima Rip Hamilton. Za 17 minuta koliko je do povrede proveo u igri, Džejms je postigao tri poena, sve sa linije penala, što mu je i negativni rekord karijere. Trijumf Rokitsima obezbedio je Trejsi Mekgrejdi sa 34 poena, ali je šutnuo èak 31 put iz igre. Jao Ming je završio sa 20 koševa, 7 skokova i 4 blokade.

XS
SM
MD
LG