Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_15dec04_lakers_supersonics_150.jpg">Košarkaši Sijetla nastavili sa sjajnim partijama pobedivši na svom parketu Divèeve Lejkerse  - 2004-12-15


Košarkaši Sijetla nastavili su sa sjajnim partijama pobedivši na svom parketu Divèeve Lejkerse predvoðeni Rašarom Luisom koji je gostima uz sedam trojki ubacio 37 poena, 11 više od saigraèa Reja Alena.

Novom trijumfu Soniksa Vladimir Radmanoviæ je doprineo sa 10 koševa, sedam skokova, tri asistencije i jednom "kraðom" za 34 minuta na parketu kao rezervista, što je bilo i više nego dovoljno da njegov klub doðe do 18. pobede u 22 odigrana susreta. Na 15-6 su vodeæim timovima NBA lige prišli i Kingsi koji su trojkom Krisa Vebera u poslednjim sekundama savladali Milvoki i tako ostali na svega dva poraza u poslednjih 16 odigranih utakmica. Pored pomenutog Vebera, bolji od ostalih u redovima ekipe iz Sakramenta su bili Majk Bibi kome je nedostajala samo jedna asistencija za "tripl dabl", kao i Peða Stojakoviæ koji je za 40 minuta uz šut 16-6 (od toga 12-5 trojke) ostvario uèinak od 19 koševa, tri skoka i dva uspešna proigravanja saigraèa.

I dok su "kraljevi" nastavili da terorišu timove sa Istoka (8-0 ove sezone), Indijana je uspela da prekine najveæi niz poraza (sedam zaredom) u poslednjih 11 godina savladavši posle produžetka Atlantu za koju je Drobnjak (šut 11-4) postigao deset koševa i pritom imao sedam skokova i jedan preseèen napad protivnika. Drugi uzastopni poraz Klipersa doneo je treneru Jute Džeriju Slounu trijumf u njegovoj 1.500. NBA utakmici, za šta se pobrinuo Mehmet Okur pogodivši slobodna bacanja u poslednjim sekundama meèa u kome su ga gosti iz Los Anðelesa dva puta faulirali. Marko Jariæ u duelu sa hrvatskim internacionalcem Gordanom Girièekom koji nastupa za Jutu. Nakon nešto lošije partije u prethodnom meèu u kome su izgubili od Bostona posle dva produžetka, Marko Jariæ je ovoga puta bio na visini zadatka (18 poena (šut 13-7), šest asistencija, tri skoka, 1 "kraða") ali je i to bilo premalo za trijumf nad raspoloženim "Džezerima".

Poput Jariæa i Drobnjaka, ni Nenad Krstiæ nije ovoga puta osetio slast pobede jer je u lokalnom derbiju Njujork uspeo da savlada Netse zadržavši pritom protivnika bez postignutog koša - èitavih 15 minuta. Doskorašnji centar Partizana je Niksima za 12 minuta ubacio èetiri poena, a tome dodao i dva skoka i po jednu asistenciju i blokadu.

XS
SM
MD
LG