Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.voanews.com/mediastore/serbian_30oct04_tennis_150.jpg">Jelena Jankoviæ nije uspela da se plasira u finale teniskog turnira u Lincu - 2004-10-30


Najbolje rangirana teniserka Srbije i Crne Gore Jelena Jankoviæ nije uspela da se plasira u finale WTA turnira Ðenerali Open u Lincu, jer je u polufinalu poražena od Francuskinje Ameli Morezmo sa 2:1, po setovima 6-4, 6-3, 6-1.

Iako je dobila prvi set sa 6-4, Jelena Jankoviæ nije uspela da izdrži pritisak druge igraèice sveta, koja je još jednom potvrdila visoku klasu. U prvom setu vodila se velika borba za svaki gem. Najpre je Ameli Morezmo "uzela" gem Jeleni Jankoviæ, koja se ubrzo revanširala i na raju taj set dobila 6-4. U drugom setu Morezmo je potpuno dominirala i dobila ga sa 6-3, a srpskoj teniserki je na kraju tog seta ukazana lekarska pomoæ zbog bola u desnoj ruci. Morezmo je lako privela meè kraju, a Jelena Jankoviæ je u treæem setu pravila greške koje su je koštale poraza. U finalu Ameli Morezmo sutra æe igrati protiv Ruskinje Jelene Bovine, koja je ranije u subotu savladala zemljakinju Nadju Petrovu sa 2:1 u setovima (6-3, 4-6, 7-6).

XS
SM
MD
LG