Linkovi

Stojakoviæ najbolji šuter NBA lige u izboru generalnih menadžera timova najjaèe lige sveta  - 2004-10-28


Veæ treæu godinu zaredom pred poèetak NBA šampionata, zvanièni internet sajt najjaèe košarkaške lige sveta organizuje tradicionalnu anketu meðu generalnim menadžerima svih klubova, u okviru koje se oni uglavnom bave prognozama.

Kao i prošle sezone najzastupljeniji košarkaš SCG je trostruki All-Star igraè Peða Stojakoviæ, koga èak 47,6 odsto GM-ova vidi kao najboljeg šutera lige, ispred Reja Alena, koji je dobio 28,6 odsto glasova. Stojakoviæ se našao na treæem mestu u kategoriji najbolji internacionalni košarkaš NBA (14,3), iza Dirka Novickog (61,9 odsto) i Pau Gasola (23,8), u kategoriji najbolje nisko krilo u ligi (9,5), iza Trejsija Mekgrejdija (52,4) i Kevina Garneta (19,0), i u kategoriji igraèa koji se najbolje kreæe bez lopte (10,0), iza Rièarda Hamiltona (45,0) i Redžija Milera (30,0).

Pored Stojakoviæa, od košarkaša iz SCG, na listama se pojavljuje Dejan Bodiroga i to kao najbolji internacionalni košarkaš koji ne igra u NBA. Istu poziciju, Bodiroga je ubedljivo držao i pred prošlu sezonu, ali mu se ovog puta znaèajno približio Šarunas Jasikevièijus. Kapiten «plavih» dobio je 31,6, a plejmejker Litvanije 26,3 odsto glasova. Na istoj listi su Argentinac Luis Skola, legendarni Arvidas Sabonis, još jedan Argentinac Fabrisio Oberto i centar Partizana Kosta Peroviæ.

XS
SM
MD
LG