Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.voanews.com/english/Archive/images/nba_logo_150_eng_7jan04.jpg">Dabl-dabl Stojakoviæa protiv Nju Orleansa - 2004-10-24


Prošle veèeri odigrano je devet pripremnih utakmica u NBA ligi, a od košarkaša iz SCG najviše se istakao Predrag Stojakoviæ, èiji Sakramento Kingsi su pobedili Nju Orleans – 92:87. Stojakoviæ je igrao èak 42 minuta, bio najbolji strelac i skakaè utakmice sa 24 koša i 10 skokova, uz 3 asistencije, po jednu ukradenu loptu i blokadu. Veæinu svojih poena, taènije 17, Peða je ubacio u drugom poluvremenu, a Kingsi su veliki preokret napravili na poèetku poslednjeg "kvotera" koji su otvorili serijom 11:0. Veber je završio sa 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Majk Bibi sa 15 poena i 5 asistencija, a bred Miler sa 9 poena, 8 uhvaæenih lopti i 5 asistencija. U odsustvu povreðenih Berona Dejvisa i Dejvida Veslija, najefikasniji kod Hornetsa bio je Džej Ar Smit sa 18 pogodaka.

Posebno zanimljivo bilo je u Orlandu, gde su "magièni" doèekali Rokitse, bez svoje doskorašnje zvezde Trejsija Mekgrejdija. Ti Meku i Džuanu Hauardu, koji su ovog leta sa Floride otišli u Hjuston u zamenu za Stiva Frensisa i Katina Moblija, trener Džef Van Gandi je tek ispred hale saopštio da neæe igrati, jer je publika vrlo nepriajteljski raspoložena prema njima. U takvoj situaciji, Stiv Frensis je bio najbolji sa 17 poena, a Orlando je trijumfao nad Rokitsima ubedljivo – 95:72. Još èetvorica domaæih igraèa Grent Hil, Hido Turkoglu, Katino Mobli i Džamir Nelson imali su dvocifren uèinak, dok je kod gostiju najefikasniji bio Mo Tejlor sa 18 pogodaka.

Klivlend je ostvario i èetvrtu uzastopnu pobedu, ovog puta nad Bostonom u saveznoj državi Konetikat. Le Bron Džejms postigao je 21 koš, uz 6 asistencija, a doprinos konaènom trijumfu Kavsa – 96:91 dao je i Saša Pavloviæ, sa 2 poena i 3 skoka za 6 minuta. Pavloviæ je 18 sekundi pre kraja, pod košem protivnika uhvatio kljuènu loptu posle promašaja Erika Snoua, a onda 16 sekundi pre isteka vrema postavio konaèan rezultat.

U lokalnom derbiju, Siksersi su pobedili Netse – 86:81, posle odliène partije novog bekovskog tandema Alen Ajverson – Vili Grin. Ajverson je ubacio 27, Grin 15 poena, a èak 12 koševa njih dvojica su postigla u poslednja èetiri minuta kada je Filadelfija prelomila meè. Kod Netsa, Hrvat Zoran Planiniæ bio je najefikasniji sa 13 poena, dok je Nenad Krstiæ je za 12 minuta pogodio jedini pokušaj iz igre za 2 poena, uz po jedan skok i ukradenu loptu.

Posle debakla protiv Majamija, Atlanta je doživela težak poraz i u memfisu – 104:72. Peða Drobnjak je igrao 23 minuta za Hokse, ubacio 9 poena, uz 7 skokova. Najloðšije veèe od svih igraèa iz SCG imao je definitivno Vladimir Radmanoviæ, koji za 31 minuta igre u San Antoniju nije uspeo da se "upiše". Radmanoviæ je promašio svih 11 šuteva iz igre, imao 4 skoka, 3 ukradene lopte, 2 asistencije i blokadu, a Soniksi su poraženi od Sparsa 91:82. Toronto je trijumfovao u Èikagu 91:89, Dalas u Milvokiju, istim rezultatom, a derbi Minesota – Indijana, pripao je Pejsersima posle tri produžetka – 106:104.

XS
SM
MD
LG