Linkovi

Veteran Rod Stjuart posle dve godine ponovo nastupio u Velikoj Britaniji - 2004-10-15


Zajedno sa njim, na sceni se pored njegovog benda pojavio i 60-toèlani orkestar, a na koncetru je, pored toga što je sakupljen novac za dobrotvornu organizaciju za mlade ”The Prince's Trust“, predstavljen i novi Stjuartov album 'The Great American Songbook', taènije njegov treæi deo. Posle izuzetno uspešna prva dva dela amerièke pesmarice, Stjuart je na ovom izdanju okupio Bet Midler, Doli Parton, Stivija Vondera o Erika Kleptona. Karijera Roda Stjuarta traje veæ 30 godina, a njegovi albumi prodati su u 130 milona albuma širom sveta. 'The Great American Songbook', treæi deo izlazi 18. oktobra.

Veæ se stvara buka oko novog èetvrtog dela filma o Hariju Poteru "Hari Poter i vatreni pehar"

Èetvorka iz Glazgova pod imenom Franc Ferdinand nedavno je nagraðena prestižnom muzièkom nagradom Merkur, koja se dodeljuje najtalentovanijim mladim muzièarima. Franc Ferdinand æe u filmu "Hari Poter i vatreni pehar" nastupiti u ulozi ”èetiri ružne sestre“, koje æe u filmu izvoditi sopstvenu muziku. Uprkos opštem uverenjuu, ovo nije prvi put da se u filmu o Hariju Poteru zvezde pojavljuju u kameo ulogama. Naime, u filmu ”Hari Poter i zatvorenik iz Aškabana“ kameo ulogu imao je Ian Braun iz sastava Stoun Rouzes. Interesantno je to da u novom filmu o Hariju Poteru profesora mraènih veština Igora Karkarofa igra srpski glumac Predrag Bjelac. "Hari Poter i vatreni pehar". Film stiže u evropske bioskope u novembru sledeæe godine.

Vrsni komièar Džeri Luis još jednom pokazao da uprkos godinama i narušenom zdravlju još nema nameru da se peznioniše

Naime, u Holivudu je u utorak uveèe sveèano predstavljeno novih deset DVD izdanja, na kojima se nalaze remasterovana ostvarenja Džerija Luisa. Džeri Luis je na promociju došao u pratnju svoje supruge San Di i njihove usvojene æerke, a slavlje su uvelièali Tom Henks, Martin Šort i Stiv Martin. Samog komièar Luis film ”Otkaèeni profesor“ smatra svojim najboljim ostvarenjem, a 1996. u ulozi Julijusa Kelpa pojavio se Edi Marfi. Malo je poznato da je Džeri Luis 1997. nominovan za Nobelovu nagradu za mir, zbog 50 godina predanog sakupljanja novca za istraživanja multiple skleroze.

XS
SM
MD
LG