Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="  http://www.wtatour.com/global/photogallery/beijing/f_49.jpg">Jankoviæ protiv Šarapove u èetvrtfinalu WTA turnira u Pekingu - 2004-09-23


Najbolje rangirana teniserka Srbije i Crne Gore, Jelena Jankoviæ, plasirala se u treæe kolo WTA turnira u Pekingu, koji se igra za nagradni fond od 585. hiljada dolara.

Mnogo lakše nego dan ranije protiv Japanke Asagoe, Jelena Jankoviæ došla je do pobede nad Ruskinjom Verom Duševinom u drugom kolu "Èajna Opena". Uprkos problemima sa skoènim zglobom, za manje od sat vremena, sedmi nosilac i 36. teniserka sveta trijumfovala je sa 6:1 i 6:3 i tako se izborila za drugi duel sa Ruskinjom Marijom Šarapovom (na slici) u poslednjih mesec dana. Šarapova i Jankoviæ igraæe prvi meè sutrašnjeg programa na centralnom terenu, a 17-godišnja Ruskinja, koja je postavljena za 3. nosioca na turniru, biæe veliki favorit, kao i u 2. kolu US Opena, kada je bila bolja u tri seta.

U ostalim meèevima èetvrtog dana "Èajna Opena", najzanimljivije je bilo u duelu šampionke US Opena, Ruskinje Svetlane Kuznjecove (na slici) i domaæe teniserke Li Na, koja je na turnir stigla iz kvalifikacija. Posle velike borbe u tri seta, od kojih su poslednja dva odluèena u taj-brejku, Kuznjecova je trijumfovala 6:3, 6:7 i 7:6 iskoristivši tek èetvrtu meè loptu i spasavši dve u desetom gemu treæeg seta, na servis Na.

A za razliku od Kuznjecove, njene sunarodnice Naða Petrova (na slici) i Vera Zvonareva plasman u èetvrtfinale obezbedile su veoma lako. Petrova je sa 6:3 i 6:3 pobedila Hrvaticu Sandu Mamiæ, dok je Zvonareva, Švajcarkinji Emanueli Galjardi prepustila jedan gem manje – 6:2 i 6:3.

Pored meèa Jankoviæ – Šarapova u èetvtrfinalu se sastaju Serena Vilijams – Petrova, Kuznjecova igra protiv Argentinke Dulko, dok je protivnica Zvonareve – Španjolka Gariges.

XS
SM
MD
LG