Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src= - 2004-08-08


Najbolje rangirani igraè SCG u pojedinaènoj konkurenciji Janko Tipsareviæ nije uspeo da osvoji drugu titulu u poslednjih sedam dana. Njega je u finalu "èelindžera" u brazilskom gradu Gramado pobedio prvi nosilac Brazilac Rikardo Melo, koji je prošle nedelje u finalu turnira u Belo Horizonteu izgubio upravo od Tipsareviæa. Ovog puta bilo je 7:5 i 6:4 za Brazilca. Meðutim uprkos porazu, Tipsareviæa, koji je u Gramadu bio postavljen za drugog nosioca, a sinoæ u poluufinalu pobedio Danca Krsitijana Plesa sa 2:1 u setovima, oèekuje skok na ATP rang-listi, na kojoj trenutno zauzima 136. mesto.

Najjaèi teniski turnir ove nedelje danas se završava u Sinsinatiju. U finalu jednog od takmièenja Masters serije, koje se igra za nagradni fond od 2 miliona i 450 hiljada dolara, sastaæe se 10. i 11. nosilac, Australijanac Lejton Hjuit i Amerikanac Andre Agasi. Agasi je u polufinalu posle vrlo neizvesne borbe pobedio sunarodnika i branioca titule Endija Rodika sa 7:5, 6:7 i 7:6, dok je Hjuit bio vrlo ubedljiv protiv Španca Tomija Robreda. Prvi teniser sveta, Švajcarac Rože Federer je podseæamo, eliminisan veæ na startu ovog turnira.

Teniserke su ove nedelje uglavnom bile u Montrealu, gde se veèeras u finalu sastaju Francuskinja Ameli Morezmo i Ruskinja Elena Lihovceva. U polufinalu milion i 300 hiljada dolara vrednog WTA turnira, Morezmo je sa 7:6 i 6:2 pobedila Veru Zvonarevu, dok je Lihovceva priredila veliko iznenaðenje eliminacijom 3. nosioca, sunarodnice Anastasije Miškine, zvaniène šampionke Rolan Garosa. Bilo je 6:3, 6:7 i 6:4 za Lihovcevu.

Mnogo manji WTA turnir u prestonici Švedske Stokholmu osvojila je Australijanka Alisija Molik, koja je u finalu vrlo lako sa 6:1 i 6:1 pobedila Ukrajinku Tatjanu Perebijnis. Australijanki je ovo tek ddruga titula u karijeri.

XS
SM
MD
LG