Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/binko2.jpg">Novi računarski virus sakriven iza linka koji nudi navodne fotografije Bin Ladenovog samoubistva - 2004-07-25


Upozorenje!!! Ukoliko dok surfujete internetom pronaðete link koji vas poziva da pogledate fotografije samoubistva Osame Bin Ladena - jednostavno zaboravite da ste taj link vidjeli.

Rijeè je o novom komjuterskom virusu, koji se ne širi putem elektronske pošte.

Zlonamjerni haker je ovaj virus, prema rijeèima èelnika Kompanije «Sophos» koja se bavi zaštitom internet mreža, konstruisao mnogo ranije, ali ga je «prepakovao» da bi namamio što više «žrtava».

Za Bin Ladenom amerièka vlada traga još od 11. septembra 2001. kada je njegova teroristièka mreža Al Kaida u napadima na Njujork i Vašington usmrtila više od 3000 ljudi. Haker je raèunao na to da veliki broj internet korisnika, ima žarku želju da Bin Ladena vidi ili uhvaæenog ili mrtvog.

Rijeè je o virusu tipa «Trojan», koji omoguæava hakerima pristup do personalnih raèunara sa Majkrosoftovim operativnim sistemom «Windows».

Znatiželja onih koji požure da vide navodne fotografije Bin Ladenovog samoubistva «zaraziæe» vaš PC èim «kliknete» na link koji se od petka pojavio na više od 30 hiljada veb stranica koje emituju vijesti.

Virus podsjeæa na sliènog “trojanca” koji je nazvan po ruskoj teniserki Anji Kurnjikovoj.

Kris Kraft iz kompanije “Spohos” ima samo jedan savjet za posjetioce takozvanih “newsgroup” stranica: "Ako ne znate osobu koja je postavila porku o fotografijama Bin Ladenovog samoubistva, ne otvarajte je. U suprotnom zlonamjerni kod inficiraæe vaš Windows».

XS
SM
MD
LG