Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://i.a.cnn.net/cnn/2004/LAW/07/22/bryant.case.appeal/vert.kobe.bryant.ap.jpg">Velika pobeda Kobijevih advokata - 2004-07-24


Advokati odbrane Kobija Brajanta u sluèaju za silovanje ostvarili su veliku pobedu nešto više od mesec dana pred poèetak suðenja. Okružni sudija Teri Rakrigl doneo je odluku da dozvoli da se pred porotom prièa o sekusalnom životu navodne žrtve, kako bi mogao da se utvrdi njen kredibilitet. Sudija je meðutim ogranèio period za koji je dozvoljeno pominjanje seksualnih aktivnosti 20-godišnje službenice hotela, i to na tri dana pre 1. jula prošle godine, kada je u loklanoj bolnici obavljen njen lekarski pregled. Pravni struènjaci na ovu odluku sudije gledaju kao nešto što bi u potpunosti moglo da preokrene tok suðenja, a neki predviðaju da bi èak moglo da se dogodi i da optužba protiv Kobija Brajanta bude povuèena.

Od ostalih NBA vesti izdvajamo trejd koji se dogodio na relaciji Orlando – Klivlend. "Magièni" su prosledili Kavsima Drua Gudena, i rukije Stivena Hantera i Brazilca Andersona Varežaoa, dok je u Klivlend stigao Toni Bati i prava na dva pika iz druge runde narednih draftova. Pored toga, Sakramento Kingsi obnovili su ugovor sa Litvancem Darijusom Songailom (na slici), koji je prošle sezone kao ruki na 73 utakmice imao prosek od 4,6 poena i 3,1 skoka. Songaila æe biti zamena za Krisa Vebera, ali æe verovatno "uzimati" neke minute i od centarskog tandema Bred Miler – Greg Ostertag.

XS
SM
MD
LG