Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.mozilla.org/products/firefox/productIconFirefox.png">Novi brauser rešava probleme surfovanja internetom - 2004-06-29


Evo jedne dobre vesti za ljubitelje surfovanja internetom: ako su vam dojadile reklame koje se stalno same od sebe pojavljuju na ekranu, ako kompjuteru treba tri sata da otvori nov prozor u brauseru, ako èesto beskrajno peške pretražujete neki teskt tragajuæi za odredjenom informacijom... onda je kao stvoren za vas novi, besplatni brauser nazvan Fajerfoks.

Mnogi profesionalci za informacionu tehnologiju odavno su prestali da koriste Internet eksplorer i Netskejp jer su se i jedan i drugi pokazali kao suviše glomazni, spori, sa premalo alatki koje omoguæavaju rezne preèice za uštedu vremena, a imaju previše rupa za provlaèenje neželjenih informacija.

Fajerfoks je proizvod softverske firme Mozila, u kojoj rade pobornici otvorenog koda.

Besplatan je i težak svega 4,7 megabajta, što znaèi da može relativno brzo da se skine èak i sa sporom internet vezom. Softverski kritièari po struènim èasopisima hvale ga kao jednog od najboljih.

Što je najvažnije, ima odliènu dokumentaciju na internetu, tako da je za sve one koji se služe engleskim jezikom prava pesma snaæi se u njemu.

Dakle, da pobrojimo najvažnije prednosti Fajerfoksa: blokira pop-ap reklame, otvara više stranica u jednom prozoru, štiti vaš kompjuter od špijunskih programa, fajlove koje skidate sa interneta prepisuje na desktop, a ne u neke direktorijume gde ne možete da ih nadjete, a kada ga instalirate prekopiraæe sve vaše omiljene adrese iz prethodnog brausera.

XS
SM
MD
LG