Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.cada.co.uk/cada/work/porfolio/wimble/logo.gif">Zimonjiæ u 2. kolu dubla - 2004-06-24


Nenad Zimonjiæ i njegov partner Austrijanac Julijan Noul uspešno su startovali na ovogodišnjem Vimblodnu, pošto su u prvom kolu pobedili švajcarsko-nemaèku kombinaciju Alegro/Kolman sa 6:4 i 6:4.

Iznenaðenje dana priredila je najbolja hrvatska teniserka, Karolina Šprem, koja je sa 7:6 (7-5) i 7:6 (8-6) pobedila 3. nosioca Amerikanku Venus Vilijams, koja je poslednje èetiri godine igrala u finalu, a 2000. i 2001. i osvajala Otvoreno prvenstvo Engleske.

Derbi treæeg kola u muškoj konkurenciji biæe meðusobni duel šampiona iz 2001. i 2002. godine. Goran Ivaniševiæ ostvario je još jednu pobedu na svom poslednjem turniru u karijeri, 600. u karijeri. Posle odliène partije u 1. kolu svog 15. uèešæa na Vimbldonu, Ivaniševiæ nije bio na tako visokom nivou, pa mu je za trijumf nad 52. igraèem sveta, Italijanom Filipom Volandijem, koji je specijalista za igru na šljaci, bilo potebno èak 2 sata i 32 minuta. Na kraju, ljubimac londonske publike uspeo je da pobedi na terenu broj dva, koji je poznat i kao "groblje favorita" – 4:6, 7:6 (10-8), 1:6, 6:3 i 6:4. Ivaniševiæa u sledeæem kolu, èeka Lejton Hjuit, koji ga je 2002. nasledio kao šampion Vimbldona, ali je prošle godine eliminisan veæ u 1. kolu. Hjuit je pobedio Gruzijca Labadzea, prepustivši mu devet gemova u tri seta.

Takmièenje na centralnom terenu otvorio je drugi nosilac Amerikanac Endi Rodik, koji je uprkos nekoliko sjajnih poteza njegovog rivala Ju Cu Vanga, prošao prvo kolo sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5 i 6:4, za sat i 47 minuta igre. Vrlo lake pobede u konkurenciji tenisera ostvarili su 12. nosilac Sjeng Šalken, koji je Britancu Èajldsu prepustio samo šest gemova i prvi favorit, Švajcarac Rože Federer, kome je Kolumbijcac Falja uzeo samo tri. Lak posao imao je i 10. nosilac Sebastijan Grožan, a pobede, uz više problema ostvarili su finalista Rolan Garosa, Argentinac Giljermo Korija i 9. nosilac Karlos Moja.

Svoj prvi meè na turniru odigrala je i èetvrti nosilac, Francuskinja Ameli Morezmo, kojoj je za trijumf nad Hrvaticom Jelenom Kostaniæ – 6:2, 6:3 bilo potrebno taèno sat vremena. Jedan gem manje izgubila je Amerikanka Dženifer Kaprijati u duelu sa Luksemburžankom Klodin Šol, a pobede u konkurenciji teniserki ostvarile su i 5. nosilac Lindzi Devenport, Ruskinje Vera Zvonareva, Tatjana Panova, Marija Šarapova (na slici) i Anastasija Miškina i Argentinka Pola Suares. Od nosilaca, pored Venus Vilijams eliminisane su Meri Pirs, Kolumbijka Zuluaga i Dinara Safina.

Posle sjajne pobede u prvom kolu, 47-godišnju Martinu Navratilovu zaustavila je Arnetinka Žizela Dulko, koja je na startu turnira eliminisala Jelenu Dokiæ. Duklo je izgubila prvi set sa 6:3, ali je istim rezultatom dobila naredna dva i plasirala se u treæe kolo.

XS
SM
MD
LG