Linkovi

Vojislav Koštunica i Boris Tadiæ zajedno u nedelju odlaze u meðunarodnu posetu Evropskoj uniji - 2004-06-17


Predsednièki kandidat Demokratske stranke Boris Tadiæ izjavio je da mu je podrška stranaka koje èine Vladu Srbije u drugom krugu predsednièkih izborima veoma važna, ali da to ne znaèi da je njegova partija postala deo Vlade. Nastaviæu razgovore sa premijerom Koštunicom o državnim prioritetima koje smo zajedno definisali, rekao je Tadiæ naglašavajuæi da su interesi Srbije važniji od stranaèkih i zatim najavio da on i premijer Koštunica u nedelju idu u Brisel i da æe tamo zajedno prvi put imati priliku da rade na jednoj nacionalnoj stvari.

Politièki dogovori o smirivanju situacije u Srbiji sigurno æe imati dobar odjek meðu stranim investitorima. Posle razgovora sa delegacijom Amerièko -srpsko-crnogorskog Privrednog saveta i kompanije "Džeferson Voterman", delegacija Odbora za meðunarodne ekonomske odnose Skupštine državne zajednice pozvala je amerièke investitore da poveæaju direktna ulaganja u Srbiju i Crnu Goru a ukazano je i na potrebu da se zajednièki deluje u meðunarodnim organizacijama radi što bržeg ulaska državne zajednice u evropske i evroatlanske integracije.

A na seminaru u organizaciji Stalne misije Srbije i Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama ocenjeno je da domaæe firme imaju velike moguænosti da se ukljuèe u sistem nabavki za potrebe mirovnih snaga i administracije Ujedinjenih nacija. Predstavnik Ministarstva odbrane Zoran Rajièiæ tom prilikom je istakao da Ministarstvo pozdravlja ovakve akcije jer je ono nadležno za vojnu industriju koja je i u procesu konverzije tako da to više nije samo vojna industrija veæ i proizvodnja raznorazne opreme koja je interesantna svojom konkurentnošæu za tržište Ujedinjenih nacija.

XS
SM
MD
LG