Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/nm/20040611/amdf593582.jpg">Treæa utakmica finalne serije NBA lige najgledaniji program na amerièkim televizijskim mrežama - 2004-06-12


Treæa utakmica finalne serije NBA lige , u kojoj su Pistonsi iz Detroita “preslišali” slavne Lejkerse, bila je najgledaniji program na amerièkim nacionalnim televizijskim mrežama u èetvrtak uveèe. U direktnom prenosu na televiziji ABC uživalo je skoro 12 miliona (ukupno 19 odsto) gledalaca – èak 50 odsto više u odnosu na treæu utakmicu prošlogidišnjeg finala izmeðu Nju Džersija i Sant Antonia, a i 3 odsto više u odnosu na pretptošlogodišnji treæi finalnu duel Nju Džersija i Lejkersa.

Lejkersi pokušavaju da se oporave od poraza i skupe snagu za trijumf na Oburn Hilsu

Nisu samo Pistonsi problem sa kojim se ovih dana suoèava trofejni trener Lejkersa, Fil Džekson. Tu su ponovo, kao i tokom cijele sezone - povrede, prepirke u svlaèionici i sve tanji živci košarkaških mega zvijezda iz Los Anðelesa.

Osim što je povrijedio ligamente koljena, Karl Meloun se sada suoèava sa optužbama navijaèa Detroita koga je prstima “dohvatio” po licu uoèi debakla u srijedu uveèe. Povrijeðeni su, doduše lakše, i Devon Džordž i derek Fišer. I to možda donekle opravdava neuspjeh Lejkersa – jer Kobi Brajan i Šekil O Nil više nisu u stanju da – bez pomoæi saigraèa – pobijede ekipu kao što je Detroit.

Meðutim, ukoliko žele da se finalna serija nastavi igrati u njihovom Stejlpls Centru, moraæe da pobijede ili u nedjelju ili u utorak.

"Èini se da je njihova želja za pobjedom mnogo veæa u ovom trenutku od naše”, smatra rezervni plej Lejkersa, Derek Fišer.

Lejkersima na ruku ide samo jedan, ali statistièki, podatak. Nijedan tim nije uspio da trijumfuje u tri uzastopne utakmice na svom parketu, otkada je 1985. godine uvedeno pravilo da se sedam finalnih susreta igra po sistemu 2-3-2.

XS
SM
MD
LG