Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/ap_ashcroft_muller_terror_warning_150_eng_26may04.jpg">Al Kaida planira napade u Americi - 2004-05-26


Amerièki sekretar za pravosuðe, Džon Eškroft, izjavio je postoje "pouzdane" informacije da æe Al Kaida pokušati terioristièke napade tokom narednih mjeseci. Amerièki sekretar za pravosuðe, Džon Eškroft, izjavio danas na zajednièkoj konferenciji za novinare sa prvim èovjekom Federalnog Istražnog Biroa Robertom Malerom, kako postoje "pouzdane" informacije da æe teroristièka mreža Al Kaida u narednim mesecima pokušati da izvrši teroristièki napad na Sjedinjene Države.

« Uvjerljivi obavještajni podaci iz više izvora govore da Al Kaida planira napad na Sjedinjene Države u nekoliko narednih mjeseci. Prema tim uznemirujuæim podacima, Al Kaida ima namjeru da izvrši napad velikih namera na Ameriku », rekao ej Eškroft istièuæi da ti podaci ne govore o tome kada, gde ili kako æe teroristi izvesti napad.

FBI u Sjedinjneim državama, po rijeèima Džona Eškrofta, traga za sedam osoba koje su povezane sa Al Kaidom i koje kako je rekao sekretar Eškroft "predstavljaju jasnu i momentalnu opasnost" za Sjedinjene države. Tih sedam osoba, kako je reèeno – naoružano je i opasno.

Šef FBI Robert Maler rekao je da Dvije od sedam osumnjièenih osoba imaju kanadske, a jedna amerièki pasoš. Medju njima su i Afia Sidiki, 32-godišnja Pakistanka sa diplomom nauènog instituta u Masaèusetsu i Adnan El Šukrijuma, osumnjièen kao pripadnik Al Kaide.

Amerièki zvaniènici saopštili su da bi na meti terorista mogla da budu velika javna okupljanja ovog ljeta i tom prilikom ukazali na Otvaranje Memorijala žrtvama Drugog svetskog rata ove subote u Vašingtonu, zatim samit G8 u Si Ajlendu u Džordžiji, od 8. do 10. juna, Demokratska konvencija od 26. do 29. jula i Republikanska od 30. avgusta do 2. septembra.

XS
SM
MD
LG